Marčelo da nije soja bila predusev?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To je sad niklo i može se ladno špartati kako je lepo.U samom redu koji je sejao je pregusto da gušće ne može biti.
Moje pitanje je šta se u takvoj setvi može očekivati?
Nema tu standarda,ima sejalica i sa 4" međurednim razmakom a ima i sa 8",i moja je sa 6",pa šta?Ne znam, ali znam kad sa kupovao žitnu sejačicu, pa se nešto vajkao oko neke Mc Cormick-ovke iz uvoza sa međurednim rastojanjem od 6'' umesto standardnih 5'', govorili su mi iskusni pšeničari: "Bež odotog!" Obrazlagali su takav stav time da pšenica voli uzak međuredni razmak, ali ne pregust sklop unutar reda jer u tom slučaju navodno ima veću sklonost ka poleganju.
Ovo ne znam na ličnom primeru jer sam uvek sejao ili su mi uslužno sejali isključivo na pet coli. Ja samo prenosim šta su meni govorili. Ako su lagali mene i ja lažem Vas.
Jeste soja, prskano je pulsarom minimalna doza ,uzorano na 25cm, biće da je to od pulsara jer i uskolisni korovi prvo pozute pa pocrvene pa se onda suše ,sreća pa nema mnogo takve.Marčelo da nije soja bila predusev?
Negde si napisao da ga koristis. Kod koje kuluture?Ili eurofertilovim physiomaxom koji ima 76% CaCO3 sorry