Pre par godina kad sam sejao psenicu na psenicu imao sam toliko gorusice da se psenica jedva nazirala na pojeinim mestima, isto sam se dvouimio, pa sam prskao sekatorom tek u prolece, rezultat je bio idealno cista njiva, prinos 3,2t/j.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Od prvog jaceg mraza ima sva da se osusi a u aprilu-maju rokaj od trave...Danas sam obilazio jednu parcelu na kojoj sam posejao psenicu raste psenica ali i trava, njiva je dosta korovljiva. Dali da prskam sada prvi put od korova ili da prskam prvi put na prolece, sta mi predlazete?
Hvala na savetu,ali ako je prošle godine INGENIO sejan 5.10. sa 90-95kg/kj bio dobar,onda će i ovo biti dobro,iz iskustva,a Balaton smo sejali nešto jače 140 kg/kjKolega minđušar poslušaj mene blesavog, povećaj malo setvenu normu ,120 kg može kad je setva 25 sep.-5 oktobra a 24 oktobar i nije baš neka rana setva.Bez ljutnje na savet.
Da ja ne preterujem možda sam i ja "blesav" nerazumem zašto veća norme setve, meni je preko 50 god. i poodavno su počele setvene jedinice da se uvode u setvi kukuruza a verujte i dan danas ljudi govore u kilogramima koliko bi da poseju i nemožeš im objasniti da to više ne važi tako i kod pšenice norma setve se PRIBLIŽNO preporučuje a pravilna norma je sledeća BROJ KLIJAVIH ZRNA PO JEDNOM METRU KVADRATNOM uz konstataciju da ima semena gde je apsolutna masa 1000 zrna od 35-50 grama pa procenite koliko to IZAĐE KILOGRAMA i dali je norma setve baš 120 kg???? prava. Još nešto posebno za svaku sortu sposobnost bokorenja u našim uslovima iz ličnog iskustva a i po preporuci tvoraca sorti.Kolega minđušar poslušaj mene blesavog, povećaj malo setvenu normu ,120 kg može kad je setva 25 sep.-5 oktobra a 24 oktobar i nije baš neka rana setva.Bez ljutnje na savet.