Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako u mlinu gde predajes ne rade analizu procice glatko ako rade onda neznam.Ingenio bi trebalo da je kvalitetan za proizvodnju brasna a za Balaton neznam.znaci zeznuo sam se ja sam misleo da za mlin to zito .a kazite mi balaton i ingenio jel isto za stoku ili za mlin?
ljudi kazi te mi dali je apac ljudska psenica il je stocna? i sta moze biti problem na 10 ara sam posejao apac semenski dzak sam uzo od 25 kila.a baceno mu 4 kila djubre pola zaoravanje pola kan.psenica je zelena bas nije zuta.ali ima problem sto je niska nema je vise od 80 cm sta moz biti uzrok??
duki 78 ja mislim da je problem za dukitovu psenicu da nije djubre dovoljno dobila.
i moje misljenje je da i moja zemlja moz da rodi vise od 4 tone po ha .samo treba da se posoli bolje a mi smo navikli po 2 do 3 kila po ar djubre. i kukamo na prinos, i kao nije to kao u vojvodinu.to ja pricam nekima iz mojeg sela al nemoz da gi dokazes...........
Dobila su po tamburi i neka koja su rađena dva puta sa fungicidima.Mnogo utiče i od sorte pšenice.Takođe sam zadovoljan izgledom pšenice kod mene na parcelama.Zaštita je rađena 2 puta i isplatilo se za sada.Nisam imao srca da slikam danas neke parcele koje vlasnici nisu zaštitili.Ono je tuga za gledati.Lepo,gusto a dobilo po tamburi samo tako.
moze da se desi da je u pitanju do parcele na kojoj je psenica,meni je na primer na najboljoj parceli koju imam ubedljivo najgora psenica,pre 5godina imao sam 8th a sada cu biti zadovoljan i sa 4t nisam prskao od bolesti jer je nije ni bilo vec je problem bila velika kolicina padavina u martu,psenica se davila u vodi i ako je njiva na brdu,teska zemlja je u pitanju nevoli kisu,kasnije je zapekla susa i zemlja je ispucala sve su se zile iskidale od psenice,sada je situacija dobra ali listovi su podgoreli jos za vreme suse ali sada se malo povratila ima dobro zrno i bice nesto.primetio sam da je svuda gde je njiva malo lokvasta i zadrzavala je vodu nesto duze tu je psenica izgorela skroz,nevoli vodu u ranom stadijumuJa imam parcele na suvom,rađena zaštita presing pa duet ultra.Sve na vreme i u pravo vreme.Zastavičari požuteli skroz.Sorta ingenio i feria.Nije tako samo kod mene nego i kod drugih.I za njih znam da su radili u fulu sve.Da je zrno naliveno maksimalno jeste i da tako velika zrna nikad nisam video i to stoji ali zastavičar je otpisan.Primetio sam još da ima donje lišće potpuno zdravo i zeleno.
iz mog iskustva mogu ti reci sto se Balatona tice to je vrhunska psenica za brasno,prosle godine imala je hlebnost 82% a apac 76%,apac izbegavaju kod nas jer je lagan i nema kvalitetno zrno,mozda mu zemljiste neodgovara,ja sam imao jednu malu parcelu od 10ari na kojoj je bila pobeda i jedan deo apac,pobeda je bila vrhunska a apac po mojoj oceni 2.zrno nikakvo suljivo razocarao me nacisto,ja sam isti slucaj je bio i na drugim parcelama ali ponavljam mozda nije za moje uslove,verujem da ima potencijal ali treba ga prvo probati.ljudi kazi te mi dali je apac ljudska psenica il je stocna? i sta moze biti problem na 10 ara sam posejao apac semenski dzak sam uzo od 25 kila.a baceno mu 4 kila djubre pola zaoravanje pola kan.psenica je zelena bas nije zuta.ali ima problem sto je niska nema je vise od 80 cm sta moz biti uzrok??
duki 78 ja mislim da je problem za dukitovu psenicu da nije djubre dovoljno dobila.
i moje misljenje je da i moja zemlja moz da rodi vise od 4 tone po ha .samo treba da se posoli bolje a mi smo navikli po 2 do 3 kila po ar djubre. i kukamo na prinos, i kao nije to kao u vojvodinu.to ja pricam nekima iz mojeg sela al nemoz da gi dokazes...........