Ako ništa drugo, sad si bar video kakva je prostorna raspodela razbačenog veštaka sa tvojim rasturivačem, pa možeš ubuduće izvršiti eventualne korekcije pri bacanju veštaka.
nije samo kod tebe... i kod mene se klasici otvaraju..otprilike nedelju dana je poranila. s obzirom da kod mene u poslednje 3-4 nedelje nije pala ni kap kise - to sto je poranila, cini mi se kao bolja varijanta...
treba ukupno 100 kg.
ukupno = ono sto vec postoji u zemlji + prihrana
e sad, ono sto postoji u zemlji je promenljiva kategorija svake godine u zavisnosti od aktivnosti bakterija, zetvenih ostataka i drugih faktora.
"u proseku" branko je bacio koliko treba.
steta sto nemam aparat da slikam svoju. polovina njive na kojoj je i prosle godine bila psenica je modra (tamno zelena). druga polovina je bledja i tu je bio kukuruz.a prihranjena je sa 150 kg urea-e citava njiva.
Pa ovako.
Predusev je bila soja. Sve žetvene ostatke sam tarupirao i zaorao, tako da tu ima azota u zemlji barem 10 do 15 kg/ha nego da sam posejao u kukuruzište.
Problem je što je njiva tek drugu godinu u mom posedu pa je još nisam doveo do reda, jer je bla prepuna sirka. Takođe verujem da je i Pivot malo ostavio traga, iako sam u soji išao sa minimalnom dozom od 0,4 l/ha.
nema kiše. u poslednjih mesec dana 5-6l. ne verujem da ću prebaciti 25m/j
klas je prvoligaški, al će mršuljast da bude. u kraj njive se pukotine otvaraju.....