Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
То не би требало да ти буде велики проблем ако су рамови пуни меда и још ако је младо саће онда је још лакше.Kako cuvati med u ramovima, da bih ga kasnije mogao dodati pcelama kao dopunu hrane
Није добро што су још у три наставка јер је бројност пчела већ битни смањена и не одговара том простору.Na tri nastavka je trenutno, prvi nastavak koliko sam uspeo da vidim (bile su ljute, uzujedale me i nisam mogao detaljno videti) ali bocni ramovi su prazni,u sredini ima pcela ali sta je pod njima ne znam, drugi nastavak med na krajevima leglo u sredini, prilicno tezak... E zato sam mislio da iz treceg nastavka ta tri rama meda ubacim u prvi ako moze tako, dal ce one to da iznesu gore kad ima zafali ili je bolje cuvati ga van,pa ga po potrebi dodati preko satonosa kao pogacu
Ako su savesni voćari nećeš imati problema. Ali ako nisu imao bi velikih problema zbog trovanja koje nastaje kada prskaju voće u punom cvetu po danu a ne pred samo veče.Nadam se da nisam promasio temu, ako moze savet.
Namera mi je da za koju godinu pocnem da se bavim pcelama, pa polako sakupljam informacije.
Ideja bi mi bila da ako sve krene kako treba, da oformim zasad od jedno 2-3 ha bagrema, i da pcele budu tamo naravno samo za vreme bagremove pase.U drugim periodima bi ih selio.
Skeptican sam malo zbog toga sto pored tog buduceg zasada ima vise vocnjaka sa jabukama, koji se nemilice prskaju.
Koliko bi pcelama moglo da smeta tih par nedelja u bagremaru gde su jabuke odmah pored i jos nekoliko u neposrednoj blizini?