sale ratar
Član
Mi smo u drugoj državi izgleda.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Vodi se na nekog coveka od koga smo kupili plac pre 50 godina,tad nije moglo da se prevede zato sto je bilo nako nacionalizovano zemljiste,posle kad je moglo on je umro a naslednike nemozes povatati jer ih ima oko 20!
Radi se o ostavama i garazama za masine,nema sambenog objekta!
Тада није било нотара, значи тај уговор оверен од суда је важећи. Ако је плаћен порез имаш и тај печат на уговору ако није мораш сад да платиш и да провериш да ли је извршена конверзија (ако није то је јефтино и брзо). Одеш с' тиме у катастар, сачекаш решење и још 15 дана да постане правоснажно, платиш препис из листа непокретности (то ти издају исти дан) па носи комисији за озакоњење.Vodi se na nekog coveka od koga smo kupili plac pre 50 godina,tad nije moglo da se prevede zato sto je bilo nako nacionalizovano
Nemoj ići na prepis u dogovoru sa naslednicima nego idi na STICANjE ODRŽAJEM !
Lakše, jeftinije, brže !
Тада није било нотара, значи тај уговор оверен од суда је важећи. Ако је плаћен порез имаш и тај печат на уговору ако није мораш сад да платиш и да провериш да ли је извршена конверзија (ако није то је јефтино и брзо). Одеш с' тиме у катастар, сачекаш решење и још 15 дана да постане правоснажно, платиш препис из листа непокретности (то ти издају исти дан) па носи комисији за озакоњење.
Mozes li da mi pojasnis sta i kako to ide...? Imamo neku zemlju vlasnici preko 100 godina, medjutim u katastru imam mali problem. Imam 3 suvlasnika (jedan pokojnik-niko nista ne pokrece ne zanima ih to.... ) od kojih svaki ima po 2/90.... Mi to obradjujemo, ali mi samo kvari da nije 1/1 pa mora da se vadi posebno list nepokretnosti za cega god ti treba... Da li se to moze srediti nekako....?
Inace sto se tice legalizacije u mojoj okolini jako slabo ide, slaba zainterenovanost jakooooo, koga god da pitam, svi samo mahnu rukom, ne zanima ih to uopste....
Мисли се на порез за пренос апсолутних права (2,5% од процењене вредности). Уколико је плаћен на уговору имаш велики, четвртасти штамбиљ и преко њега округли печат. Уколико ниси сигуран правац пореска (да ти кажу колико да платиш ако ниси) па онда катастар на укњижбу.Nisam te bas razumeo.ugovor imamo original,porez placamo redovno na ime tog bivseg vlasnika,
Требало би да ту земљу уредно обрађујеш бар 20 год. (да није у парлогу) и да за то имаш сведоке.Mozes li da mi pojasnis sta i kako to ide...? Imamo neku zemlju vlasnici preko 100 godina,