OVNOLIKI KUNICI

Moji prvi ovnoliki
muzijak
14cfln6.jpg

zenka
qzhvy9.jpg

Mozda je post za rubriku oglasa,ali smatram da ce ga neki clanovi pre videti ovde nego tamo,stoga se izvinjavam petlu unapred :)

Naime hteo bih da kupim jednu zenku (stariju) kvalitetnu ili u krajnjem slucaju mladu od 2-3-4 meseca....Ponude sa slikom i opisom posaljite mi na pp :)

Hvala :)

- - - - - - - - - -

silni kunicari a niko ne prodaje iste.... :-(

Hm :D
Novi Sad-Vrsac ~150 km -oba pravca 300 km sto znaci ~3000 dinara za gorivo i 3.5h voznje

Novi Sad - Kula ~60 km -oba prvaca 120 km sto znaci 1500 dinara za gorivo i 1.5h voznje

bas i nije okolina ali ajde,pomogao si :)

video sam te oglase i bas ako ne nadjem nesto ''blize'' moracu da se zaputim tamo :)

Dionoco
Evo ako si zainteresovan mogu ja da ti ponudim jednu crnu zenkicu oko 3.5 meseci pa navrati da je vidis uzivo.
Kulpin - Novi Sad 30km -oba pravca 60 to ti dodje 500 dinara za gorivo i 40min voznje. Pokusacu da ubacim slike ovih dana ako stignem (u skripcu sam sa vremenom)
PS ako planiras ozbiljno da gajis kunice molim te nemoj sve stavljati na papir i preracunavati u novac posto se nikako ne isplati to je hobi i svaki hobi je skup kakav god da bio. Evo na primer ja sam specijalno iso po kunica u Nitru to ti je 500km u jednom pravcu 6h voznje pa ti racunaj koliko to kosta i kad ce to da se isplati ja nemam nameru niti me tako nesto zanima. Poozdrav i sve najbolje sa kunicima!

Stupio sam danas u kontakt sa odgajivacem iz Kaca i sutra cu ga posetiti najverovatnije tako da hvala zima na ponudi :)
Najverovatnije cu kupiti odraslu zenku (kaze da se jednom kotila) ....
E sad kazite vi meni na sta bih trebao da obratim posebnu paznju prilikom kupovine ovakve zenke? :sta:

@zima
Nisam mislio na to da stavljam sve na papir sto se tice zivotinja (kazem zivotinja jer sam po svog staforda isao u moskvu ~4500km u oba pravca :osmeh: -kolima) tako da mi nije problem to,nego sam spomenuo to jer mi je nelogicno da nema nikoga u ns-u i blizoj okolini da gaji ovnolike ali sam u nastavku stavio da cu se ako ne nadjem nikog u blizini,zaputiti u putovanje po vojvodini :)
Sad ocekujem pitanja tipa ''Ima i staforda u ns-u pa si isao u moskvu'' :D

Prvo , odrasla ženka se kupuje kada su sa njom mladi tako da si siguran da se kotila i da je ispravna.A posle obratiš pažnju na rasna obeležja da kupiš ovnolikog a ne nekog drugog.

Hvala smekeru :)

Cekam ja jos neciji odg,cekam ali dzabe kanda :D
Rekoh ja na nekoj temi da je praksa na ovom forumu da se odgovara na svake dve nedelje :D
Ne daj Boze lek da mi treba xD

Sačekaj sa kupovinom sačekaj izlozbenu sezonu malo pogledaj šta kupuješ , prvo reši šta hoćeš.Moram biti fin , inače još što šta bih ti napisao , imam crveni karton.

Pa napisi mi na pp ako ne smes javno :D
Nadam se da nisu psovke neke ili slicno :D

Sacekao sam jer sam u frci zbog posla pa nemam vremena da odem po kunica...Inace planiram u nedelju da odem na najlon da vidim sta se tamo nudi...

Prinove mladi ovnoliki
muzjak 4.5meseci
picture-042.jpg

njegov brat
picture-040.jpg

zenka 4.5mes.
picture-046.jpg

zenka 4.5mes.
picture-049.jpg

dve zenkice 3 mes.
picture-055.jpg

picture-059.jpg

muzjak 2 mes.
picture-062.jpg

i nesto site...
picture-067.jpg

toliko od mene za ovaj put pozdrav svima

Poslednja izmena:
Ovo su moji ovnoliki, slike su stare preko 15 godina. :D
Nabavio sam ih od gospodina Vladimira Abrahama iz Bačkog Petrovca, on je u to vreme (devedesetih) bio sinonim za kvalitetne ovnolike kuniće.

zeka3.jpg

zeka1.jpg

Sada bih ponovo da krenem sa uzgajanjem ove rase, pa me zanima da li neko od vas ima na prodaju par tetoviranih, izložbenog kvaliteta? Voleo bih plavog mužjaka i sivu ili čeličnu ženku, mada nije pod obavezno, bitno mi je samo da su kvalitetni. Može i na PP.

A pa drobac,nema sta vidi se da si drzao pravu rasu,ja nisam nesto ljubitelj ovnolikih kunica,ali uvek volim da vidim nesto ovako lepo,neka te i opet lepo sluze:ppozdrav:!

Hvala, nadam se da ću naći nešto po svojoj meri.

Na slikama su otac i ćerka. Ćerka je osvojima 95 bodova na izložbi u Novom Sadu, ali nije bila šampion, znaš kako to ide, šta će koji moj ovaj klinac ovde da ima šampiona, daj to onom mom. Od dve šampionke, jedna je bila bolja od moje, priznajem, vrhunska ženka, ali ona druga nije bila ni blizu, ali dobro, šta je tu je. Izlagao sam još jednu ženku iz tog legla ta je dobila 94,5 bodova. I imao sam jako veliku nesreću sa te dve ženke, obe su uginule na koćenju. Imale su teško koćenje, tj. nisu mogle da izbace mlade, pa im je veterinar davao neke injekcije da ih izbace i na kraju su uginule. Te godine me poterao neki baksuz, jedva sam se bio izvukao.

Pa da nazalos znam,kao i sve sto kod nas funkcionise::jako_besan::,ali aj da se nadamo da ce nam biti bolje....e pa to je bas velika nesreca da ti se sa obe zenke to desi,da nije muzjak bio dosta krupniji od njih pa da im to nije poremetilo kocenje,jel im to bilo prvo kocenje ili...?

Nazad
Vrh