Pozdrav ljudi, imam pitanje vezano za pulina.
Naime ja sa mojim imam "problem"...
Nas Beli je star godinu dana, jako je aktivan, ima veliko dvoriste na raspolaganju, nikad nije vezan, igra se sa mackma,maltretira ih,ponekad pojuri ovce kad uzmemo da se poigramo,sam ih redko dira...
E sad, problem je u tome sto i nije neki cuvar,dvorista,domacinstva od ljudi, naime posto je kapija po ceo dan otvorena,a navracaju komsije, svracaju i nepoznati ljudi u radionicu on na njih nikako ne reaguje, cak i kad nema nikoga, cak mi se desavalo da zateknem lokalne pijance u letnjoj kuhinji koji opusteno prodju pored njega, da mi se poznanici spradaju,kako su svracali nikog nema kuci,a on nista....
Znaci u dvoriste svako moze uci bez imalo bojazni,ni glasa nece pustiti,kad su ljudi u pitanju, dok recimo ostali psi,macke nesmeju ni da primirisu,odmah reaguje....
Ovo mi je drugi pulin kojeg imam, predhoni je bio dosta boolji cuvar iako je veoma mlad uginuo (komsije ga otrovale) kada je imao 7 meseci. A i sa jednim i sa drugim nije se nesto posebni radilo,tako reci odrasli su u istim uslovima.
Evo i slika sadasnjeg, pa bi usput zamolio u i clanove koji malo bolje poznaju ovu rasu da kazu par reci o njemu, kupljen je u okolini Sabca, rekose da je madjarki, da je majka donesena iz Madjarske, a predhodni je bio Vojvodjanski, i ima prilicne razlike, okacicu i slike starog ako nadjem.
Znaci glavno pitanje je sta da radim,da bi on ipak postao malo agresivniji,da ipak cuva dvoriste,bar malo da zalaje.
Hvala unapred.
- - - - - - - - - -
Evo par slika od pre,kada je bio mladji