miladinovic je napisao(la):
pitam ovo posto mozda neki awasi dodje i u srbiju skoro pa kako bi resili problem tipa da neki dasa W ili texel odradi mesanku awasi x sjenicka ili awasi x romanov
Post je spojen: [time]1237631468[/time]_________________________________________________
Pitanje je gde bi se onda talozile masti kod awasija ako bi kupirali rep jagnjetu i da li bi to zaraslo,npr da skine se rep skroz sta bi bilo,u vecini slucajeva u francuskoj skidaju rep do kicme kod tovnih rasa,bar ovo iz uvoza je tako radjeno sto sam ja video texel i sarole.
Nemoj bre kod mene da skidaju rep do korene ode 1 kg mesa
Salim se...
Nedvojbeno samo iskljucivo SARPLANINAC izvornog porekla, u znak dobre volje bez razlike odaklesi ponuda poklanjam ti jedno stene ali pod jednim uslovom da bude iskljucivo sa ovcama i u prirodi
Malo me brine u mom mestu bila su dva napada sarplaninca na gazde,jedan od njih je moj prijatelj.Verovatno ima dosta stvari u odgoju mozda su negde i pogresili.Sosara reci mi kakva je razlika izmedju izvornog sarplaninca i drugih?
To jednostavno nije istina ni pod razno ako je istina ondak je kriv gazda isljucivo jer nije dobar sa psom ili ga je maltretirao ili nesta slicno, ja garantujem da sarplaninac ima da pogine ako treba za gazdu i ono sto mu je povereno tako to su vec druge price.
Ujedno se slazem sa Sosarom to sto je naveo, vidi moze dsa bude i solidan ovcar i iz urbanog soja ali sve zavisi da nije mesan sa necim i njegovo poreklo, mada ovaj izvorni je puno brzi i boljeg oseta za divljac, ja sam apsolutno protiv toga da se pas vezuje za lanac ali ako se bas mora jer nema druge alternative i tada ako postoji ljubav izmegju gazde i psa nema bojaznosti od ujedanja, mada za strance opet ce biti napast.
Ja moje pse vezujem jedino kad se kuje teraju jedno nedelju dana jer jedino tada prave probleme ili mogu napraviti a najvaznije od svega je da se nepovrede megjusobno, inace su non-stop na slobodi i veoma veoma hrabro dostojanstveno i ponosno obavljaju svoj zadatak