Odg: Otkup mesa kunica
tomos rider je napisao(la):
.....a taj sto daje 170 din po kili,slobodno mu recite da moze da mi...
a i cena je smesna...za te pare,pre cu ih poklati i opiciti neki rostilj.....
ako neko ima recima jedno ili dva legla viska ili namenski zapati jednu dve, tri, pet ili deset zenki za razmnozavanje za prodaju, lako moze da izracuna (znajuci rashode i gubitke) koliko moze da zaradi prodajom kunica.
i opasno je javno objavljivati da ces praviti rostilj, a ne pozvati kolege kunicare
@mityoo:
u redu je sto ti prodas za 200 din/kg svojim musterijama, to je prodaja "na malo" koja nema veze sa "otkupom". za nekoga ko zeli da zaradi neki dinar u ovim vremenima, ili za nekoga ko ima viska kunica, a njegove musterija trenutno nisu zainteresovane za kupovinu , lepo je znati da ih neko otkupljuje i po 170 din/kg
Sta vam je ljudi ja drzim panonce i jedan kunic od 2.5kg izadje 360din.merio sam u gram,ako dodje do ovoga.taj lik je posrednik radi za zemun polje,nek neko sazna koja je cena direktno u zemunu.Il ce da zaradimo il ce da uzivamo.
@ zabac
2.5 kg x 170 din/kg = 425
a ne 360
425 x n kom = "pare u ruci"
ljudi polako samo i bez teskih reci, nisam napisao post da bih nekoga reklamirao, ja sam se cuo sa covekom i treba da odem kod njega da vidim kako, sta i pod kojim uslovima.
nija tajna, covek otkupljuje za zemun!
sto se tice vet. zavoda u SU, oni su ranije otkupljivali svakog ponedeljka, ali su sa tom praksom prestali, pa otkupljuju po potrebi, neka ih neko nazove i proveri, reci ce mu isto sto i meni, da se raspitujem u slusam vesti, da oni na loklanim medijima objave kad im trebaju kunici.
u situaciji kad niko ili skoro niko ne otkupljuje kunice, postavim post da sam nasao ko ih otkupljuje i budem docekan "na noz" maltene kao da sam i sam nakupac.
ako covek i jeste "nakupac", mada licno ne bih koristio taj izraz, ne vidim tu nista lose. ako nekome ne odgovaraju njegovi uslovi, neka ide na drugo mesto gde ce mu otkupiti kunice i platiti po predaji na ruke pare!
razumem ja kakva su vremena i da vlada nepoverenje medju ljudima, to je sve razumljivo, ali nemojmo "spaljivati" bilo koga pre nego sto saznamo da li je neko uopste "kriv" !
ukoliko se neko odluci da se orgaznizuje sa zemunom radi otkupa, ne vidim tu nista lose, moze da bude samo dobrih strana za uzgajivace. nekome iz npr. vrsca tesko da se i isplati da vozi svoje kunice u suboticu npr, samo da bi ti kunici iz subotice otisli za zemun.
ALI, poznavajuci nase ljude, od udruzivanja nema nista, jer kao i svaka kompanija - dvojica kompanjona su mnogo, jedan je malo
to neko mora da preuzme na sebe, sva prava i obaveze, zaradu, ali i raznorazna cimanja, odgovornost.
covek zivi u bajmoku, ako nekoga zanima broj telefona, mogu poslati PP, da ne stavljam ovde, kad vec spaliste coveka