Ostali priključci koji se koriste u voćarstvu

nož za rezanje korena imam napravljen na ram koji koristim za podrivač kačim nož koji je iskovan od gredera imt pluga na koji je navarena platna 10 mm debljine takođe iskovana radna dubina je 80 cm

- - - - - - - - - -

ovih dana kišovina pa se iskoristilo da se nešto i napravi
fotografija03761.jpg
fotografija04011.jpg
fotografija04041.jpg
fotografija04031.jpg
fotografija03881.jpg
fotografija03861.jpg
fotografija03831.jpg
 
Bravo kolega vasovac, stvarno odlicni prikljuci.
Ovu granu za herbi pojas planiram da napravim sebi , kazi mi da li ima neku sistem sa oprugama da kad udari u stablo pomeri na nazad , pa se vrati u prvobitan polozaj ?
Mada vec vidim da cu prvo napraviti ovu kolica platformu , veoma jednostavno , a jako korisno , kazi mi samo koliko je stabilna zbog jednog tocka ?

Zdravo ljudi jer neko razmisljao za pravlenje podrivac ili kako jos neznam kako reci masinu za rezanje korena kod vocak (jabuka) ovako nesto https://www.youtube.com/watch?v=BX6WZUf9sBU
Koliko sam ja upucen podrivac je jedno , noz za rezanje sasvim drugo. Prvo predlazem da neko otvori temu vezanu za rezanje korena kod voca, pa da tamo malo kolege iznesu svoja iskustva i misljenja o tome, ja koliko se secam nisam zapazio da imamo tu temu..

E da , vasovac , ako mzes da slikas podrivac i noz , hvala
 
има опругу види се на сликама,што се тиче колица ишао сам на ону стару"троношка столица је увек стабилнија од столице са 4 ноге ако се користи на неравном терену". а што се тиче ножа вероватно нисте добро разумели нож монтирам н а рам који ми служи и за подривач
 
znam da podrivac je jedno a nos za rezanje drugo samo nisam znao kako da kazem posto nema otvorena tema u vezi rezanje korova:osmeh:
 
Pozdrav svima,napraviti podrivac za imt 539 sa 7 radnih tela dupla s opruga,pacja noga kao nastavak,cevi 8x8 debelozidne i sve sto ide uz to kostace vas ravno 60 000rsd,pod uslovom da sami znate da varite.Za laksu zemlju moze i sa 9 radnih tela , za malo tezu 7, naravno govorim o imt 539.Podrivac,kultivator ili kako ga ko vec zove vredi svaku paru i zahvaljujuci njemu otkacio sam se freziranja teskom imt frezom,o ustedi nafte i vremena necu ni da govorim.
 
Daj slike druze,mada mislim da je to nogo novca podrivač sa 7 opruga 25 *25 je 550 eura
 
pozdrav,ovako dupla s opruga 7 kom 25x25 sa elementom pacja noga firma agrol temerin staje 48ooo sa postarinom i elementima za kacenje na cev 8x8 debelozidna,cevi i p profili 8000rsd,elektroda,farba i klinovi za kacenje na polugama jos oko4000rsd,naravno klinovi odradjenih na strugu i ispada to,da sam znao da moze da se kupi za 550 e ne bih pravio rado bi postavio sliku samo neznam kako jbg inace je kao na slici koju sam video ovde na sajtu.Ako provalim kako da postavim sliku bice super,nadam se da ce i oni vocari koji imaju nedoumica oko ovoga poslusati savet i napraviti ili kupiti kako god,jednostavno za vocarstvo i vinogradarstvo je stvarno super.Pozdravi naravno u cenu je uslo i par piva :ppozdrav:
 
Uputstvo za postavljanje slika možeš kad god ti zatreba pronaći u linku u mom potpisu ispod svakog posta :)
 
Evo ja sam danas podrivao sa slicnim podrivacem sa duplim s oprugama, samo ja na mom podrivacu imam 9 komada a zahvat je 2,1m. Vuce ga mahindra 7030 i nije joj lako, mada idem na max. dubinu takoreci kao da orem vocarskim plugovima.

fotografija0227.jpg
 
Darko, jel prodaje neko ovo, možda bih ja kupio, možeš i na PP da mi pošalješ detalje?
 
@oktopod i ja trazim da kupim,dosadilo mi da zajmim(moljakam)pa aj da se raspitam,racunam da nije 100 dukata(sliku sam uzeo sa neta,pa ako neko prepozna da se ne ljuti).
 
Pozdrav svima, vidim ima dileme kod kultivatora dali ce ga vuci 539 sa 9 radnih tela. Ja sam ga napravio sa devet a zatim dodao jos dva. Da se razumemo radi se o moticicama za setvospremac sa pacjom nogom od 10cm naravno da neide previse duboko ali ja to i ne trazim. Sa njih jedanaest 539 ga u prvoj super vuce a isprobano i u drugoj sto brze to bolje odlicno se rasturi zemlja da nema potrebe za nikakvim ravnanjem.
tVGx6k.jpg
 
Bolje ti je manji broj elemenata a da ideš dublje, ako su lepo raspoređeni, pokriće istu površinu u jednom prolazu. Koliko se ja razumem (a ne razumem se previše), ovi na slici su previše gusto postavljeni, nepotrebno, bolje da su ređi ali proračunato i da se ide dublje.
 
Nazad
Vrh