Osiguranje poljoprivrednih useva.

Da li ćete osigurati neke useve ove godine


  • Ukupno glasača
    144
I opština Ruma daje povraćaj osiguravanja useva ali se nepože aplicirati ikod njih i kod ministarstva poljoprivrede.
 
Šta se dešava sa povratom za premiju osiguranja? Sve sam predao u roku, krajem oktobra, ali još nisu uplaćena sredstva. Kakva je situacija sa ovim kod drugih? Vidim da su ovde neki dobili povrat.
 
Kod nas u Somboru ist zastoj uvek je bilo do kraja decembra bude svima ispalćeno.Ko je predao u oktobru su isplaćeni ,ostao je još novembar i mislim da je većina i tad predavala.
 
Звао сам министарство упутили су ме на управу за аграрна плаћања а ови на управу за трезор ,где ми је речено да се исплата заосталих накнада очекује у наредном преиоду.Кад ће то бити не зна се.
 
Platili ili ne ja sam završio sa osiguravanjem useva. Svake sezone je sve skuplje a subvencija se čeka do sledeće godine ako je uopšte bude. Posle se čude zašto je osigurano manje od 5% površina. Živim u kraju gde retko pada i kiša a leda nije bilo 20 godina. Pridružiću se većini koja se oslanja na sudbinu. Sve u vezi navodnih subvencija i UAP je potpuno smešno i neozbiljno. Endemska korupcija prikrivena lažnim pomaganjem poljoprivrede. Kada dobijem subvencije treba odmah da ih vratim državi uz doplatu od 200% za doprinose, poreze i odvodnjavanje. Nema tu nikakvih subvencija samo dodatna i nepotrebna komplikacija sa papirima i šalterima. Služi samo za zapošljavanje zaludne stranačke administracije.
 
Jos uvek su doprinosi i porezi smesni sto se tice zemlje,a osiguravas zbog samog sebe.Ja licno da nedaj Boze ako dodje do neke katastrofe pokrijem makar svoj ulog.Sto se tice zaposlenja stranackih kod nas ima manje ljudi nego za vreme zutih.Mislim na zaposlene
 
Uopšte nije tačno da svi povećavaju arende i kupuju mašine. To radi veoma mali broj ljudi. Svima koji su zadovoljni situacijom ne želim da kvarim sreću neka uživaju u prijatnom ambijentu za rad koji ovako lepo stimuliše razvoj naše poljopivrede. Rekao sam samo da ja više neću osiguravati pošto je premija preskupa, isplata štete duga i neizvesna a subvencija zakasnela ako je upšte bude. Kome ništa nije skupo slobodno neka plaća i dalje.
 
Колега молим те смањи о страначком запошљавању да не идем ван теме....сва срања у општинској администрацији се дешавају због запошљавања не стручног кадра....у праву си и жути су то радили....Ја никад нисам могао да дођем до грама државне земље мислим на Јанковића који је ведрио и облачио по том питању,сад не знам дали још то ради ебем их у њушку све редом::jako_besan:::off_topic: по
 
Upravo stigla poruka iz banke, leglo osiguranje...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
Nazad
Vrh