kanački
Član
Na krajevima grana koje sam prosle godine povio ,sad imam ovakvu situaciiju sa dve ili tri grane ,sta da radim u takvim slucajevima ,da izbacim dve ,prevedem na jednu ili samo srednju da izbacim ,dve slabijeg porsta da ostavim ??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Po mojim uvjerenjima tesko da na magrivi i uzgojnom obliku vaze tresnja moze dati na 3 osnovne grane 60 kg ploda.
Ako to nekim cudom i uspije tada sljedece godine nece dati nista a plod ce biti sitan i lose kvalitete.
U svakom slucaju takoder dajem neusporedivu prednost vretenastom uzgojnom obliku.
Na istoj podlozi 9 osnovnih grana su jos uvijek 3 puta vise nego tri osnovne grane.
Samim time je i rodni kapacitet takve vocke 3 puta veci jer ima isto toliko vise osnovnih grana pa i lisne mase koja sve to skupa hrani.
Kakav fakultet uzmes stisnes granu i uvrnes je na mestima na kojima se krivi grana prema gore - uradi 10 grana i bice ti jasno
Osetis pod prstima kako se kora odvaja od "sredine" bude i krckanja negde se i otvori rana ali to sraste
Neke grane moras na 3-4 mesta da uvrces jer ako na jednom mestu preteras puce - zato uradis na 3 mesta.
Na sljivama je teze ali ona i ne ide pod 90 stepeni