Oranje

Kod nas nije palo ni 3 l kise, tako da nista od oranja, sutra planiram tanjiranje za psenicu

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

O oranju ne razmišljam jer je palo 25litara kiše, sutra krećem da tanjiram za pšenicu pa od ponedeljka da sejem.

@Rasa91 jel neće da ode duboko s obzirom da je točak okrenut ka nebu?
Orem bez tocka, smeta kad zavrsavam pored komsija i kad treba negde na uvratinama produbiti ne moze zbog njega.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Krenuo danas,ide ko po loju. Susa letos bukvalno izpodrivala zemlju pukotinama i ovih sada 100+ litara kise napravilo idealne uslove. Ne znam dal se ikad bolje radilo.
9 km/h samo prede i ne oseca.Pokusao par puta da ga zisnem 11-12km al onda ne slaze lepo.
be4d128f-946f-4472-87d4-cc2d1bdb1f9a.jpg

18befbbf-abb2-4bc3-8daa-a4151e223ada.jpg

mi smo ovaj tjedan orali za jecam.pa odmah za plugom rubin jedan prohod i za njim seztva s roto i zitnom.neke parcele i dvaput rubinom smo morali nakon pluga kolko suvo

danas sam probao orati dzombaru da vidim kako ide. Kise nismo imali sada bas bas dugo i zemlja je suva ko barut. na tragovima izbacuje poprilicne dzombe i ne znam ni sam kako cu to spremiti za zito. sutra cu to to zavrsiti i probati nekako pripremiti. tanjiracu nemam a da pozajmljujem to ne volim... nije velika povrsina u pitanju ,svega 3 jutra.
interesantno je da traktor radi pevajuci bez obzira na poprilicnu dubinu i suvocu terena

Код нас нити се пре нити тањира. Сетва пшенице неизвесна суво,а бетон. Данас ми другар из задруге каже зову га људи и моле да врате семе што су узели ,бар пола,а са другом половином ће се коцкати.

Код нас нити се пре нити тањира. Сетва пшенице неизвесна суво,а бетон. Данас ми другар из задруге каже зову га људи и моле да врате семе што су узели ,бар пола,а са другом половином ће се коцкати.
Naš atar stoji od vršidbe soje i kukuruza nešto vrlo malo se tanjiralo i spremalo.Samo jednog sam video sa žitnom mašinom da je izašao da seje Repicu ko je posejao tu nema ništa a već smo blizu novembra pa ti sad većaj i bud pametan.

Da li mozda neko zna jesu li sigurnosni srafovi gore na nosacu svi isti za Pottinger Servo 25 seriju plugova. Ima li razlike u odnosu na tip daske? Ne mogu da iskopam kataloski broj da porucim par komada.

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh