Oranje

Kod nas nije palo ni 3 l kise, tako da nista od oranja, sutra planiram tanjiranje za psenicu

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

O oranju ne razmišljam jer je palo 25litara kiše, sutra krećem da tanjiram za pšenicu pa od ponedeljka da sejem.

@Rasa91 jel neće da ode duboko s obzirom da je točak okrenut ka nebu?
Orem bez tocka, smeta kad zavrsavam pored komsija i kad treba negde na uvratinama produbiti ne moze zbog njega.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Krenuo danas,ide ko po loju. Susa letos bukvalno izpodrivala zemlju pukotinama i ovih sada 100+ litara kise napravilo idealne uslove. Ne znam dal se ikad bolje radilo.
9 km/h samo prede i ne oseca.Pokusao par puta da ga zisnem 11-12km al onda ne slaze lepo.
be4d128f-946f-4472-87d4-cc2d1bdb1f9a.jpg

18befbbf-abb2-4bc3-8daa-a4151e223ada.jpg

mi smo ovaj tjedan orali za jecam.pa odmah za plugom rubin jedan prohod i za njim seztva s roto i zitnom.neke parcele i dvaput rubinom smo morali nakon pluga kolko suvo

danas sam probao orati dzombaru da vidim kako ide. Kise nismo imali sada bas bas dugo i zemlja je suva ko barut. na tragovima izbacuje poprilicne dzombe i ne znam ni sam kako cu to spremiti za zito. sutra cu to to zavrsiti i probati nekako pripremiti. tanjiracu nemam a da pozajmljujem to ne volim... nije velika povrsina u pitanju ,svega 3 jutra.
interesantno je da traktor radi pevajuci bez obzira na poprilicnu dubinu i suvocu terena

Код нас нити се пре нити тањира. Сетва пшенице неизвесна суво,а бетон. Данас ми другар из задруге каже зову га људи и моле да врате семе што су узели ,бар пола,а са другом половином ће се коцкати.

Nazad
Vrh