Imam i ja skoro 3 hektara da barem, nego kada ne moze berba onda radi sta mozeНеки бре,не обрасмо још а ви орете...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imam i ja skoro 3 hektara da barem, nego kada ne moze berba onda radi sta mozeНеки бре,не обрасмо још а ви орете...
Imam i ja par njiva sa ovakvom identičnom zemljom, tu idem prvom brzom i nema da izbacuje plug dok u ovoj težoj hoce po nekad da izbaci, inace i moj 755 je VK i ne guši samo dosta lepse zatrpava 757 u odnosu na 755, izbegavam prvu brzu kad je preko 20 stepena jer mi je verovatno los hladnjak i hoce da ide preko 90 stepena voda, dok u 3 sporu održava na 80-85Nebi bilo lose ako bi vec nekad menjao plug,da probas ako imas negde mogucnosti Imt 757.Sto se prevtanja brazde tice trazi brzinu da bi lepo prevrtao,ali nije presudno po meni samo dobar deflektor.Predpluznjaci su ok resenje al em su skupi em traktor od 60ks tesko bi to vukao.Ja orem s rakovicom 60 i imt 757 u svim uslovima i spram starog 755 je preporod,em ne gusi em tezi plug dosta i ne iskace tek tako iz zemlje.
Kad smo mi imali vrhunske prinose da se jos pre dve ned sve skinuloНеки бре,не обрасмо још а ви орете...
Mislim da ima covek iz moje okoline na kp.Ima li neko za prodaju predplužnjake ta 757 jeste off ali ovde će se pre videti pitanje nego u oglasima.
24-25, 27-28cm?Mozda deluje da je plitko,teska zemlja smonica ide na nekih 24-25cm sto je za taj tip zemlje sasvim dovoljno.Ni sa plugom manjeg zahvata ne ide dublje,jednostavno plug se zabode i traktor pocne da proklizava.Takav je tip zemlje glinovit.Najbolje se ore u ranu jesen kad tek toliko nakisne da nebude suvo da vadi busenje.Jbg kad su kisne godine pa se okasni sa skidanjem kukuruza pa se fino ugazi bude ovakva ko gore na slikama.Laksa zemlja ide na 27-28 cm kao gore na snimku.