Oranje

Nebi bilo lose ako bi vec nekad menjao plug,da probas ako imas negde mogucnosti Imt 757.Sto se prevtanja brazde tice trazi brzinu da bi lepo prevrtao,ali nije presudno po meni samo dobar deflektor.Predpluznjaci su ok resenje al em su skupi em traktor od 60ks tesko bi to vukao.Ja orem s rakovicom 60 i imt 757 u svim uslovima i spram starog 755 je preporod,em ne gusi em tezi plug dosta i ne iskace tek tako iz zemlje.
A evo i par slika iz teze zemlje:
37e1b71da84fceff02727c2502809bad.jpg
060805e1f0bb8b40c02f9a62a72afeeb.jpg
5157e2c4a711e335017babdb9c36e628.jpg

Poslednja izmena:
Nebi bilo lose ako bi vec nekad menjao plug,da probas ako imas negde mogucnosti Imt 757.Sto se prevtanja brazde tice trazi brzinu da bi lepo prevrtao,ali nije presudno po meni samo dobar deflektor.Predpluznjaci su ok resenje al em su skupi em traktor od 60ks tesko bi to vukao.Ja orem s rakovicom 60 i imt 757 u svim uslovima i spram starog 755 je preporod,em ne gusi em tezi plug dosta i ne iskace tek tako iz zemlje.
Imam i ja par njiva sa ovakvom identičnom zemljom, tu idem prvom brzom i nema da izbacuje plug dok u ovoj težoj hoce po nekad da izbaci, inace i moj 755 je VK i ne guši samo dosta lepse zatrpava 757 u odnosu na 755, izbegavam prvu brzu kad je preko 20 stepena jer mi je verovatno los hladnjak i hoce da ide preko 90 stepena voda, dok u 3 sporu održava na 80-85

Mozda deluje da je plitko,teska zemlja smonica ide na nekih 24-25cm sto je za taj tip zemlje sasvim dovoljno.Ni sa plugom manjeg zahvata ne ide dublje,jednostavno plug se zabode i traktor pocne da proklizava.Takav je tip zemlje glinovit.Najbolje se ore u ranu jesen kad tek toliko nakisne da nebude suvo da vadi busenje.Jbg kad su kisne godine pa se okasni sa skidanjem kukuruza pa se fino ugazi bude ovakva ko gore na slikama.Laksa zemlja ide na 27-28 cm kao gore na snimku.

Mozda deluje da je plitko,teska zemlja smonica ide na nekih 24-25cm sto je za taj tip zemlje sasvim dovoljno.Ni sa plugom manjeg zahvata ne ide dublje,jednostavno plug se zabode i traktor pocne da proklizava.Takav je tip zemlje glinovit.Najbolje se ore u ranu jesen kad tek toliko nakisne da nebude suvo da vadi busenje.Jbg kad su kisne godine pa se okasni sa skidanjem kukuruza pa se fino ugazi bude ovakva ko gore na slikama.Laksa zemlja ide na 27-28 cm kao gore na snimku.
24-25, 27-28cm?
Kazem ja lepo Rakovica zakon!
Zeleni bez'te 😀

Ja se nekako osecam da nemam preCednika trenutno.. Ima tu nekih ljudi koju glume vlast, medjutim ne vidim da se nesto radi u interesu naroda.. :(
Samo da bude jasno, da neko ne kaze da je izgradnja autoputa u interesu naroda. Jeste - ako je ta izgradnja radjena najkvalitetnije sa najbolje dobijenom ponudom na tenderu. Medjutim, ako je to uradjeno samo da se kaze da je uradjeno a pritom izvucene duplo vece pare iz budzeta onda NE, TO NIJE U INTERESU NARODA !

Nazad
Vrh