Oranje

Ove godine na jednoj njiv su se pojavili ovakvi krugovi tri komada otprilike na istoj razdaljini jedan od drogog, Od gore se nistsa nije videlo nego kako smo orali tako se pojavljivali krugovi.Ove godine je bilo zito a prosle suncokret Od cega moze to da bude

Mjesta udara groma .

Gavran ti je skroz crn, vrana je crna sa sa malo bele boje na krilima. A svrake nemate?

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
Gavrani su samotnjaci i dosta su rijetki , kod nas jako jako rijetki , ovdje i zasticeni , i najvise idu 2 komada zajedno , razlika je u velicini , kad vidis da je velicine domace kokosi , 60cm visine i raspona krila od 1 do 1,5m to je gavran , i ne mjesaju se sa vranama koji zive u jatima, vrane su puno puno manje , a ima i one sa sivim krilima i ono su vrane ali zive u manjim grupama od vrana i mozda su nijansu vece od obicnih vrana.

Tačno, dva komada zajedno a crni kao noć.Veliki i krupni, impresivno izgledaju a nisam ih nikad ranije video u oranju.

Гавран увек иде са женком једино када је она на гнезду онда сам скупља храну за њу и себе. Иначе по неком старом веровању код нас гаврана,кукавицу и ластавицу је велики грех убити.Код нас има један пар већ годинама до сада нисам још видео да имају младунце,а направили су гнездо на врх далековода.

Jednom sam imao krug spzene soje .Sta bi drugo bilo nego udar groma . Kasnije u proljece na potanjiranom vidio sam slican krug na tom mjestu . Kao da nije bas takva boja bila alnije ni zemlja ista .

Гавран увек иде са женком једино када је она на гнезду онда сам скупља храну за њу и себе. Иначе по неком старом веровању код нас гаврана,кукавицу и ластавицу је велики грех убити.Код нас има један пар већ годинама до сада нисам још видео да имају младунце,а направили су гнездо на врх далековода.
Legenda kaze ako zadnji gavran odleti sa londonske kule propasce Engleska ili kraljevstvo. Drze vise od 100 godina 6 ptica koje hrane , neke navodno oponasaju ljudski glas kao i papagaji , inace su to nainteligentnije ptice na planeti.

Sad se najbolje ore, zemlja puna vode, minimalan otpor pravi, zetveni ostatci zalepljeni za zemlju, hladno vrijeme ne grije se masina, jedino mali problem prave tragovi od kombajna ali sta da se radi
Jedna od danas, sutra ujutru opet gas

b1bcd330b47214e75e0245af4569d0c7.jpg

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Sad se najbolje ore, zemlja puna vode, minimalan otpor pravi, zetveni ostatci zalepljeni za zemlju, hladno vrijeme ne grije se masina, jedino mali problem prave tragovi od kombajna ali sta da se radi
Jedna od danas, sutra ujutru opet gas

b1bcd330b47214e75e0245af4569d0c7.jpg

Koje vode kad ovde nije pala normalna kiša 2,5 meseca

Kako kod koga, ovamo u sjevernoj Bosni jedna od najkisoviitijih jeseni u poslednjih pet godina, ima ljudi koji nisu uspjeli nista posijati, pre par dana manje rjecice bile izlile
Za primjer koliko je mokro bilo je cinjenica da je jedan kombajn bagerom resavan iz blata a traktori sa beracima su izvlaceni vitlanjem, kod mene je komsija brao sa jednorednim Sipom i Zetorom 7745 i jos sam ga ja vukao sa imt577dv, eto tako je to izgledalo a ima jos kukuruza po njivama

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh