Oranje

Obrtac samo 3 brazde dolazi u obzir,a 4 brazde ravnjak.
Problem kod rusa 1221 i 1221.3 sa 4 brazde obrtacem je to sto hoce da odvije srafove na zadnjem mostu i upadne sraf unutra i napravi karambol.
Inace,brat me je zvao malo pre i kaze da celo prepodne ore sa blokadom.
Ja sam se zeznuo sa lemkenom i jos vario 4 brazde,vuce on njega nije problem al za nosenje nije ,rasturicu Rusvaja zbog pluga,kanda ce on na tender

Kod nas sa 1221.1 i .3 svi vuku 4 brazde uglqvnom na max 35x4 samo ja sam sa 3x40 i svi idu brzinu manje, kad se preračuna učinak i potrošnja tu smo negde e sad stvar je lićnog izbora kome šta više odgovara.

Jedan kratak snimak oranja ledine koja nije orana bog zna otkad, sa 756.25
ce8879de4a91c1aa95a3dcb293be1798.jpg
7e4e312f7d9a23d242aecf3997625cdf.jpg

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

E druze ,e pa da sa rusom sam to danas radio prema sasincima tacnije izmedu sasinaca i vognja,da ti nisi mozda orao preko puta mene sa rusom ?:)Bas tesko oranje ,danas tu zavrsili i bezimo dalje laksu zemlju da oremo:)

Jedan kratak snimak oranja ledine koja nije orana bog zna otkad, sa 756.25
'Емтисунце, личи ми да си ти канда заор'о фудбалско игралиште локалног клуба! Пре два'ес' и кусур година је то 'тео да уради један тип одавде, јер му наши фудбалери преQрчили кол'ко су смотани. :ROFLMAO:

1-1.jpg
7-1.jpg
6-1.jpg
5-1.jpg
4-1.jpg
2-1.jpg
IMG-20201201-145353985-1.jpg
Ево и ја да поставим коју слику не памтим кад сам задњи пут.Плуг је укупног захвата тренутно 85цм видите на једној од слика уметке тј плочице којима повећавам и смањујем захват,фабрички је захват 100цм обзиром на околности и брегове које радим 100цм је пуно по готово у оваквој години кад је угажено од комбајна.Те њиве нисам сликао јер нисам имао чим ево сад имам...Ово што видите је рађено по сувом иде не може боље брзина 7.,5-8км/х дубина 25-27цм,кукурузовина није паљена заорава солидно обзиром да немам предплужњаке,на дужи од 400м урадим јутро за сат времена ....Блатобране сам скинуо да их не би гране из вукојебина покидале,као што сам и жмигавце окренуо унутра(овај део нема везе са тим)....И за крај орање пута то су момци јендо село нас дели па дошли да праве реда али не знају још с ким имају посла....Ето мало сам одужио ал јбг нисам одавно:ROFLMAO:

Колега јел тежак плуг за руса лепо заорава кукурузиште добар плуг

Плуг је тежак 480кг носи га руја без бриге,старији модел плуга 10год је код мене лако се вуче,има доста штеловања тј угlова глава,дефлектора,пераја,да лепо заорава са дефлекторима мада је и кукурузовина натрулила. Ремонтовао сам га комплет и јако сам задвољан мале даске ,добар угао чак и кад орем где се каиша он ломи бразду не избаци је само....Купио сам га сасвим случајно иначе кад је суво и кад се оре како хоћеш идем са пуним захватом 100цм сад ме мрзи да скидам те плочице.

Poslednja izmena:
Dobro je to i drzalo,meni je tako pucala 3 puta,otkad sam stavio ojacanje da drzi tu osovinu gde viri mnogo sa leve strane,drzi trecu sezonu bez problema.

Nazad
Vrh