Oranje

Kod nas u selu nekoliko komada kupljena vec sto mi kazemo petaka,dobri oraci bas komsija juce se sreli kad smo orali uzeo jednog sredjenog u fullu

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Кад би тако теро као колега Душан моје бразде би завршиле на комшијској парцели :osmeh:

Moj rus je pokazivao da u oranju četvrtom zec ide 8.0-8.2 km/h, ali štoperica ga je demantovala. Po njoj tek 7 km/h. Gde je greška - rus meri brzinu tako što broji obrtaje na poluosovinama, a tu se ne vidi proklizavanje i stanje guma (niže ripne zbog potrošenosti).

Истом брзином орем на 1900 обртаја по сату је то 7,5 -7,7км/х или 5 корњача 6,8-7км/х

Ja sam išao na 1950 -2000 obrtaja. Na toliko mi je ograničen gas onim šrafom ispod papučice gasa, i onda samo opustim nogu na papučici...

Ne vidi se koji je plug, al 1221.3 je to. Salu na stranu 12.8 mi malo puno, ali opet kazem zavisi od zemljista i pluga.

Ja sam išao na 1950 -2000 obrtaja. Na toliko mi je ograničen gas onim šrafom ispod papučice gasa, i onda samo opustim nogu na papučici...
I kako onda drzis na rucici za rucni gas? Ta papucica od noznog gasa stvarno jako vertikalno stoji da oce tetiva da zaboli, a nepostoji mogucnost da se spusti.

А па ти си изузетно храбар када по мраку смеш изаћи из кабине да се олакшаш и још сликаш. Код мене их има који ће се пре унередити у кабини чак отићи кући него да их мрак ухвати у атару или ван кабине. :ROFLMAO:

Nazad
Vrh