Lako je vama koji ste u firmama,činjenica da ste tamo nije loša plata,ja sam kući a nisam 1 jebenu balu komuše ispresovao za ovce,e toliko kući ste i imate vremena i za spavanje,kuruza još 10 kj kombajnirati jer me jebo suncokret i ja kad sam ga sejao,taman počnem udare kiše,nemam skim izvuci prikolice dođi po kombajn skinem 12 -13 t puina tura prekidaj kući pa po prikolice pa čuvaj ovce da se napasu da spasim šupu koliko toliko,ujutro požuru namiri pa idi predaj pa izpočetka,a dan kratak ,a oranje isto tako namiri ori pa kući namiri opet pa jedi i onda još malo ori do 23 sata i tako u krug kad sa krševima radimo i u njima se patimo jer vlastela otima od naroda,tek će sada da počnu otimati izmišljene poreze i čuda,pa ti drži stoku platićeš porez i na glavu stoke koju kući imaš a oćeš subvencije.
Tako da najbolje je čisstim ratarima ,svi ali svi su obnovili mehanizaciju ako niš drugo ono bar 20 god mlađe su kupili i krpi do sledećeg,i ovi u firmama bitno da opereš auto i boli te kara ajd na posao i superiška,plata kolika toliko i radiš,penzija ne moraš brinuti odakle da odvađaš da platiš pio i zdrastveno,dođeš kući ako si radan radiš i kući koliko ti **greška oće i šta te briga jer 21 sat ili 23 sata ujutro na poso,nema stoke i sranja,još kad pokolješ ako si držao svinje,ma milina što se kaže pre posla uz kaficu gledaš kroz prozor pre posla kako paducka sneg.