Unistavanje korova. Izores korenje korova na povrsinu,ono tokom zime izmrzne. Zar ne? Ubacivanje djubriva u zoni korena takodje. To je moje misljenje i primenjujem ga i u vocarstvu.pa sta je onda prednost oranja ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Unistavanje korova. Izores korenje korova na povrsinu,ono tokom zime izmrzne. Zar ne? Ubacivanje djubriva u zoni korena takodje. To je moje misljenje i primenjujem ga i u vocarstvu.pa sta je onda prednost oranja ?
Kod mene je razmak 4 m od reda do reda,ali razmak ne igra nikakvu ulogu. To je plitko oranje na 10- ak -15 cm koliko da se zaore djubrivo i unisti trava. Stvarno ne znam sta je to mrtva brazda? Nema nikakvih dodatnih prohoda. Nema tu velikih grudvi. Na prolece kad krene trava i baci se azot ide vocarski kultivator ili setvospremac i to je to. Ima u temi "visnja" stavljao sam slike ranijih godina.Stvarno nisam vocar , al zinuo sam od cuda . Nisam znao da se ore izmedju voca. Prvo kolki je razmak izmedju redova ,drugo sta se desava sa korjenjem vocki u plicem sloju , trece sta radis sa tzv mrtvom brazdom , cetvrto kolko onda treba dodatnih prohoda da se poravna samo ?
Imam ovakav plug ,ne koristimo ga godinama.
To sa ja uradio još davno i tačno znaš dokle je tvoje a nikom ne smeta.Ja ću od sad kamen međaš da stavljam na sred širine moje njive, i ja ću da pazim na njega, jel njiva 20m na primer, kamen na sredinu, po 10m sa svake strane i nema da boli glava ko je gde.. Ili to ili drvo na sred svake njive...