Bobo
Član
imam jedno pitanje uske gume 12 tice dali dobro rade poso u oranju?ocu da kupim 560 a on ima uske gume.ljudi mi kazu da to nevalja ima da proklizava???
Imam ja 565 s 12.4-36" gumama nazad, bez prednje vuče i mogu ti reći da kod mene ore s 2x12" u 3. sporoj. 1. direktnom jeeeedva ide i dosta se pati i na samom je rubu snage. Za usporedbu, imt 539 ore s 2x10" plugom do 25cm dubine 1. direktnom kako hoćeš u mom kraju...
Vukao sam i sjetvospremač proljetos s uskim gumama 2.4m zahvata i dosta usjecaju u friško tanjuranu zemlju i dosta ima proklizavanja uz brdo i u 1. spor za spremanje u 2. pre brz, fali mu snage.
Kupio sam mu 16.9-28 felge i gume i pripremio sam s njim 30 jutara zemlje za sjetvu pred koji dan i radio je bez problema u 2. direktnoj s tim spremačem, prima gas, čak i uz brdo ima snage da ide u 2. direktnoj što s uskim točkovima nema šanse da bi mogao. U planu je ugradnja s44 motora od 70ks pa sam zato kupio 16.9 točkove inače za 560 su 14.9 zakon za teže radove, bar se ovdje tako pokazalo gdje je žuta masnija zemlja i ima brda. Vidim da dosta forumaša iz vojvodine sa 16.9 gumama nazad sa 560 ore s 2x14" plugom tako da sve ovisi kakvu zemlju radiš i na kakvom si terenu.