Djordje Antonijevic
Član
Mi smo orali u ponedeljak i utorak, islo je dobro,nismo se nadali. Dubina prosek oko 20-25 cm. Ovi mrazevi,kisa i onaj vetar su kao naruceni,vec se prosipa.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Vrlo rado bi radio podrivanje i gruberisanje,samo da imam adekvatne masine .... Inace ovakva zemlja se kod nas naziva ritska i livadska ,kada vteme dozvolini uzore se na vreme mraz to lepo sredi i bude super za setvu i spremanje,ali isto tako vrlo brzo ispuca usled nedostaka padavina i na vrlo maloj dubini se odvoje kocke i tako prekinu sistem zila.... Mada stari kazu da se tu dosta lepo sejal i radjala repa nakon koje je islo tanjiranje i paenica .... Kukruz retko da dobar prinos na toj zemlji,dok psenica u povoljnoj godini zna da rodi ekstra dobro.....Jeste probali da podrijete da vidite razliki orano/podrivano? Verujem da bi to pomoglo barem malo.
Markokg voleo bi da vidim slike ove parcele u temi predsetvena priprema zeljista,kada za to dodje vreme.
Ja takodje. Imam par njiva sa sličnom zemljom i u jesen ako ne uzorem na proleće bih mogao samo da se slikam.
Tako je. Zbog nje mirnije spavam, ako verujes. Ali opet je potrebno da izmrzne, jer je zemlja ovako sveza jako lepljiva, i tu ni RD ne bi nista mogla dok se malo ne prosusi ili izmrzne.Marko ima roto drljacu, sve ce biti samljeveno u pepeo
Marko za takvu zemlju 80-90ks prednja vuca i plug. Maks 2x35cm. Dobro si ti to jos i izorao.
Grant, na predhodnoj strani si mogao da vidis sliku deflektora. U pitanju su originalni Kverneland deflektori namenjeni bas za ove moje Kverneland pluzne glave 063261
imam jedno pitanje uske gume 12 tice dali dobro rade poso u oranju?ocu da kupim 560 a on ima uske gume.ljudi mi kazu da to nevalja ima da proklizava???