Oranje

Ovaj traktor košta kao čitava moja pokretne i nepokretna imovina...
A plug bi pretekao...:haha:
Čudio bi se da pored tolike "tehnike" oranje ne liči ni na šta...:sta:
A "liči"...:ppozdrav:

Pričam juče sa prijateljem što je mehaničar u Pik-u,sada MK.Kaže zavrsavaju oranje zahvaljujući džondirima i starim case magnumima( koje su hteli sve da rasprodaju) jer su NH od 400 ks svi stali zbog menjaca (oko 3000 sati)i odneti na opravku.

Takva je zemlja.Ni kod mene nije nista lepse sto se ore ovih dana.Nakislo sacuvaj boze ali,mora se uraditi.Kako ono bese I najgore jesenje oranje je bolje od najboljeg prolecnog.

Pričam juče sa prijateljem što je mehaničar u Pik-u,sada MK.Kaže zavrsavaju oranje zahvaljujući džondirima i starim case magnumima( koje su hteli sve da rasprodaju) jer su NH od 400 ks svi stali zbog menjaca (oko 3000 sati)i odneti na opravku.

Tako je bilo jedne mokre jeseni na jednom poznatom kombinatu kod nas u Hrvatskoj. Stare JD osmice završavale su oranje zbog blata, al nisu ih puštali da oru na tablama do asfalta jer su tu orali zeleno-crveni traktori. Sve je to danas uglavnom poddimenzionirano i puno žica. Stare škole više nema u proizvodnji, a ovo danas su neki izgleda “instant traktori”.

Smolnica sumadijska 2 klase

Rakovica 65 i lemind leskovac
Svi mi na forumu iz Sumadije znamo kakva je to zemlja :ppozdrav:

Dobro je sto si ti ovo rekao jer sad ce morati da mi veruju. Tokom ovog proleca bili mi otac i sin majstori sto rade elektroniku i struju na JD traktorima, Dejan Vukas i njegov otac sto radi u PIKu. Pricali mi o JD 4755 kako ima jedan sa 27 ili 28 hiljada radnih sati i jos uvek radi i to bas kad ovi novi pocrkaju. Imaju jos nekoliko 47ica i svi imaju istu svhu. Posto imaju vec podosta radnih sati, blize 30000 uskacu u pomoc kad ovi novi zataje, a izgleda malo malo pa zataje.

Nekih 200-250ks je po meni granica i traktor te konjaze samo da je preko bare, oni imaju te posede i doktori su za velike masine. Boja je nebitna.

Granica je onda t7.xxx preko toga je rizik. Kombinat u okruznjem selu imaju nove fancy JD 6170r ali oru sa 8100 x 2 ili 3 komada i dalje. Traktor praljven po nekadasnjim pravilima da najpre crkne masinist.

Kad bi montiro video to bi bilo fino. Di ste to orali? Traktor ima radar? Jako dobra brzina oranja s obzirom na boju traktora. :)

Biti će video uratka uskoro,orano je u Slobodnici kod Slav.Broda,traktor ima sve osim prednjeg kardana,a što se boje traktora tiče ovog sam kupio proljetos i od početka 5mj.pa do 15.11. je okrenuo 800rh bez greške,Drugi plavac T7.170 mi je stigao 4.8. ove godine i do sada je okrenuo oko 600rh i na njemu je promjenjen senzor brzine.Imamo 4 traktora,a sada smo 100% na NH i sa kombajnima i traktorima.Od Traktora imamo TS125A kod nas je 15mjeseci,T7060 RC i T7050 Autocommand su stigli proljetos kako sam i rekao te jedan T7.170 Autocommand.Od kombajna imamo CS640 i CX840.Prije smo imali Class traktore i isto smo bili zadovoljni ali sada ipak malu prednost dajemo NH.

@Spajki NH zadnji traktor je T7.315,a svi ovi veći su Case Magnum traktori.Tvrdim da i ti Veliki Magnumi ili nh traktori rade perfektno ali i da za te traktore ipak treba obuka od strane kvalitetnog osoblja iz servise,a toga nama ipak još uvijek fali.Znam koji servis iz CNH grupacije već 5-6 god. sipa krivo ulje u mjenjače i naravno da moraju otići.

O ovima se radi.Kazu mehanicari oni sa oznakom ...170 i 210 rade dobro svi ostali i manji i veći imaju probleme,a imaju ih 14 komada kojekakvih,od 125 ks pa ove do 380-400 koliko su vec.(T8.410)
@Paore,Dejan mi je drugar,poznajem ih obojicu dobro i saradjujem sa njima.
6c64fb44204b8bbaf08618b84e3133ff.jpg
73fa2351d4067d9993d571a2270cb793.jpg

Sve 6-ice i 7-ice su odlične serije te Europske serije 5.Turska 5-ica radi ali curenja su česta i loše su im kabine.Ovaj T8.xxx ima najviše problema s remenom koji mu dosta često puca ali navodno da je sada i to riješeno.Što se mjenjača tiče nisam siguran ali znam da su pucale oprugice u elektroventilima za šaltanje,isti se vrlo lako zamijene jer su s vanjske strane mjenjača.

Jos uvek ih ne rade u pik-u vec ih odvoze u NS u servis ( ako ne mogu resiti problem na terenu).

Nazad
Vrh