Oranje

Kakvi su ti deflektori na leopardu, daj neku sliku. Moj leopard nece bas lepo da zaore ako je jaka masa, hoce da ostavi cupavo.

Kakvi su ti deflektori na leopardu, daj neku sliku. Moj leopard nece bas lepo da zaore ako je jaka masa, hoce da ostavi cupavo.
Kakav je tvoj leopard ovaki krivi ili ona sa ravnim nosačem glave?

- - - - - - - - - -

Kako zaoravaju masu ovi leopard plugovi,ali onako dobru jaku masu,što bi rekli kako gutaju?
Ovaki krivi su kratki te oće da guši kod kopirnog točka(kad je jaka kuružnja(po bunjevački)) ali bolje zavrne zemlju od 757,imam oba pa znam u šta sam gledao ,deflektori obavezni,i bude to sve ok,pa dokaz tome je i prošlogodišnje oranje onog člana koji ima one boce piva u avataru(zaboravih ime) samo je on produžio malo plug, ima slika iz oranja . Oranje - Strana 628
Ja nešta planiram ,samo još da padne cena pa da kupim trobrazni krivi 35cm i dvobrazni ravni od 40cm.

Poslednja izmena:
Kako ovde neki kazu "pukao top"......
opran,podmazan,daske nauljene,odkacen i do oranja naleto za repicu aj zdravo.....

25tg600.jpg

Špiceve okreneš da bi bio stabilniji na betonu ili da ne leži sav teret na njima ???

Lepo opran plug, ko nov....... još samo traktor da opereš :osmeh:

Moj je krivi 2x35, on odlicno prevrne zemlju ali veliku masu neuspe da zaore, tacno mu fali deflektor, ali neznam gde bih ga postavio i kako pa zato mi treba slika da vidim kako postaviti.

pretezno zbog ovog drugog sto si naveo,tezak je plug dosta,2014 dok je bio zakacen za traktor jedne veceri kad sam se vratio s oranja spustio sam ga da mogu gorivo nasuti i ujutro kad sam dosao srednji spic puknut ko staklo,kad je za traktorom zakacen onda sav teret legne na srednji spic kad se spusti,poucen tim losim iskustvom od sad preko noci kad spustim podbacim ispod srednjeg plaza drvenu klocnu i tako spustim da se mogu popeti pozadi i nasuti gorivo a i da prenoci,kad ga otkacinjem ovako je bolje jer se osloni celom duzinom na raonik ravnomerno na sva tri i nema ljuljanja....
bice i ruja opran,danas plug i prskalica oprana,izduvane grane i sva creva,razvodnik i filteri ocisceni i skinuta pumpa u podrum,sutra se pere tanjiraca i ko zna sta jos

Dali je neko nekad probao da stavi neki deblji brodski lanac između prednjih točkova i da taj lanac ide po zemlji i malo masu kukuruzovine skida čisti ne znam ni ja,jer imam još 5kj i ima dosta mase od kukuruza pa hoće neki put da mi zaguši,drugari oprali tanjirače podmazali ne bi da sad ja pravim pizdariju...

Imao sam problem sa kukurzovinom na pojedinim mestima gde je vetar oduvao i naneo to je kao jorgan debelo ,to me je zezalo strašno_Ostalo još 2 lanca isto kukurzovina ne znam da probam da nešto improvizujem kontam da je i tamo slična situacija.

Kod mene su imt nosaci,zavareni srafovi za dasku sa zadnje strane.

Послато са m2 note уз помоћ Тапатока

Imam ja 3 takva deflektora jako malo koriscena, prodao bih ih. Nosaci su spram Kverneland glava, verovatno pasuju jos negde na te rupe a ima prostora da se izbusi jos rupa.

Nazad
Vrh