Oranje

Orem 3-3 tj. njegovom 11. brzinom, na 1800-1900 obrtaja, oko 9,5km/h...

- - - - - - - - - -

Za menjace od 30km/h 2-4 (osma brzina) je iste brzine, tj. za nekih 0.4km/h je sporija od 3-2 (desete brzine), pa uglavnom od tipa zemlje orem najvise u 2. rangu 4. na povershiftu jer je traktor u njoj dosta jaci, nego recimo u 3. rangu 2. pover. A ima recimo i slucajeva kao sa tog snimka gde sam isao u 3. rang 3. pover jer mu nije bilo tesko uopste, a tu njivu od 6kj sam sljustio za 2 sata i 10 minuta, jer ima finu duzinu od 680 metara pa nema puno okretanja...

skoro 3kj na sat ne mozes da uradis sa 140cm zahvatom. Poredjenja radi sa setvospremacem 210cm i njivom od 705m, ucinak je malko iznad 2kj/sat.

Bojceticu,reverzer na traktoru je cudo(gubljenje vremena na kraju njive u prebacivanju brzina).Jel to bilo 2:10h sa uvratinama ili samo pravac?

Ivane pa orao sam i ja sa traktorom sa reverzerom iste snage kao i Galicijev, nek je kod njega za 30% laksa zemlja opet ne moze uradi duplo vise od mene pa sve da se okrece na ovratinama kao pirueta.:haha:

Ja sa ravnjakom zahvata 120cm i oko 9.5km/h uradim 5.5kj za 5 sati sa uvratinama.Njiva oko 350metara dužine.

Plug je 15 coli, jos je pomeren jer nam tako odgovara tj. kejs ima nesto siri trag od ostalih u klasi, pa smo dobili finih 165cm zahvata.

Nisam pogresio zato sto sam stopericu upalio. Da to je vreme bez uvratina. Dodaj jos 20min max sa njima i to je to...Zemlja je laksa na tom delu atara

Plug je 15 coli, jos je pomeren jer nam tako odgovara tj. kejs ima nesto siri trag od ostalih u klasi, pa smo dobili finih 165cm zahvata.

Nisam pogresio zato sto sam stopericu upalio. Da to je vreme bez uvratina. Dodaj jos 20min max sa njima i to je to...Zemlja je laksa na tom delu atara

Jel su cetri brazde na 15coli zahvata 165?

Na gornjim zemlja ide,ali u ritu je katastrasno,fali jos kise, ja sam danas zavrsio,ali ima dosta da se ore po ataru.
Kaže mi komšija da je juče probao u delu atara prema Tordi ali da se vlaga nije spustila dovoljno duboko i da fali još kiše.Probao je kukuruzište i suncukretište .

Pored vaših lepih oranja jedna parcela iz našeg kraja. Sojiste je u pitanju i orano pre kiša.
Sva kukuruzišta su kod nas išla teško, tresli se plugovi i kidali šrafovi, većina je odložila za posle ovih kiša.
488bd4c7a85887e06475777c473554de.jpg

Mada slika ne može dočarati kako to zapravo izgleda.

Nazad
Vrh