Oranje

i onda ima nas idiota koji ravnamo put ispred svojih njiva, a dok dodjes do nje da izgines..

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

Uletis mu u njivu pa spustis plug kako ti se cefne, vise puta.

Ma bilo bi interesantnije da sam mu popalio to kukuruziste, jer je covek napisao na tabli, NE PALI BACEN DJUBAR!

Proslo je meni to kroz glavu, da mu odcepim jedno 40cm do puta pa nek se muci sa ferdzom, dok bude orao, al je bilo nekoliko njih koji su sejali psenicu, pa nisam hte da rizikujem da me vide, jer bi mu preneli ko je uradio.

Maticu, mnogo podjebavas, ovo nisam ocekivao od tebe....

I jeste poenta da se zna ko je uradio. Imam ja njivu koja udara u basce a izmedju nema lenije i sad ih mrzi da idu kroz dvorista ili ne daj boze preko svojih basti da prelaze i napravise pre setve putic kroz moje, e onda lepo kad sam sejao sam sejao skroz do njih i u njihovom pod kocnicom okretao, NIKO nije dosao da se zali.

Galicije iz fundamenta obrati paznju na vokabular.

Види браћала, неће доћи нико на моју кућу да се жали, али позанјем овде људе, бациће ми нешто у њиву има да исечем гуму, десило ми се пролетос да је неко у посејану њиву бацио из обести пар кламфи у редове, па је у шпартању ферџа пробио и предњу и задњу гуму. Нит сам неком газио нит сам неком нешто приговорио. Једноставно то еј урађено из обести, јер су они сотали на нивоу 80тих година, док је нас пар одскочило и отишло колико толико напред са механизацијом, количином земље коју радимо. На крају сам позвао друга да ми претрчи њиву са детектором метала и нађено је било 4 комада лепо скривених кламфи, да се пробије гума.

Овде код мене људи су јако зајебани, ти пањеви, никако да се опамете и прилагоде, зато је боље ништа не чинити нити се свађати са истим, јер могу да ми направе срања због обичне **greška.

Па мени су пре 20так дана овршили 2кј њиве, јер је комшија промашио своју која је мања дупло од моје и удаљена три њиве. Да буде већа фора, пре тога пар дана је први комшија скидао своје кукурузе, па му је са те његове стране комбајенр дал по његовом налогу или на своју руку овршио свега 10 реди кукуруза, а у јутро на тој дужи иде 22 реда. Род је био одличан са 5т по кј, па ти прерачунај колко ми је неко од њих двојице украо ове године. Ишао сам и код једног и другог и свађали су се са мном и оцем, без потребе, а ми смо само хтели да их одведемо на њиву и да им покажемо где је граница и шта је урађено. Е такво је стање код нас у Чалми.

- - - - - - - - - -

А што се тиче језика, не ту неког вокабулара, неће се поновити...

Nažalost pao je mrak dok sam se setio fotografisati. Pretplužnjaci se još uvek čiste, pa ponegde ima da viri kukuruzovina, sli ništs strašno. Zadovoljsn sam kako se ponaša traktor. Zahvat 3x35 ,dubina oko 30 cm.
8cd948049fccb357fe083a72c986a5e2.jpg

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Da li se nekome desavalo da cilindar ne okrene plug do kraja nego ostane izmedju okretanja.Primetio sam da se to desava posle odredjenog vremena rada kada se ulje zagreje.Verujem da je do one kocke na cilindru.Ali sta tu ima,sta se tu menja i gde se moze kupiti ako je do toga?VN LM950

Ako je klip sa 2 creva, nemojte plug okretati dok okrecete po neravnoj leniji ili da vam traktor stoji na nekom vecem bocnom nagibu i druga stvar, kad povucete rucku, ne pustajte je jer kad je malo protok ulja, plug nema zalet da preskoci tacku u kojoj klip menja smer i zato vam tako ostane. Meni se to desavalo povremeno dok nisam pojacao protok ulja na razvodniku koji sam zavrnuo da se plug ne bi brzo okretao.

Nazad
Vrh