Види браћала, неће доћи нико на моју кућу да се жали, али позанјем овде људе, бациће ми нешто у њиву има да исечем гуму, десило ми се пролетос да је неко у посејану њиву бацио из обести пар кламфи у редове, па је у шпартању ферџа пробио и предњу и задњу гуму. Нит сам неком газио нит сам неком нешто приговорио. Једноставно то еј урађено из обести, јер су они сотали на нивоу 80тих година, док је нас пар одскочило и отишло колико толико напред са механизацијом, количином земље коју радимо. На крају сам позвао друга да ми претрчи њиву са детектором метала и нађено је било 4 комада лепо скривених кламфи, да се пробије гума.
Овде код мене људи су јако зајебани, ти пањеви, никако да се опамете и прилагоде, зато је боље ништа не чинити нити се свађати са истим, јер могу да ми направе срања због обичне **greška.
Па мени су пре 20так дана овршили 2кј њиве, јер је комшија промашио своју која је мања дупло од моје и удаљена три њиве. Да буде већа фора, пре тога пар дана је први комшија скидао своје кукурузе, па му је са те његове стране комбајенр дал по његовом налогу или на своју руку овршио свега 10 реди кукуруза, а у јутро на тој дужи иде 22 реда. Род је био одличан са 5т по кј, па ти прерачунај колко ми је неко од њих двојице украо ове године. Ишао сам и код једног и другог и свађали су се са мном и оцем, без потребе, а ми смо само хтели да их одведемо на њиву и да им покажемо где је граница и шта је урађено. Е такво је стање код нас у Чалми.
- - - - - - - - - -
А што се тиче језика, не ту неког вокабулара, неће се поновити...