Oranje

Браво Матићи, 3 бамбија за тебе.

Ето продаћу ти ја овог мог кејса у пола цене, да допуниш ергелу са све овим плугом, он је знаш 2+1+1, па можеш до миле воље да га штелујеш како теби одговара.

Иаче потрошња на ових 24кј која сам урадио од петка до данас је мизерних 9л/кј у овој комбинацији, дубина орања 25-27цм.....

Fala na ponudi ali ne bi da mi kvari vozni park.Mada bi moglo glavu za glavu taman da mi 577 vuče ravnjaka od zelenka. :osmeh:

Ништа да не кваримо ту твоју ергелу, знам да ти је крв зелена, са примесама домаће црвене боје:haha:

- - - - - - - - - -

Једна слика са јутрошње работе из суседног атара...
255j02a.jpg

- - - - - - - - - -

4kg2dt.jpg

A eво каквих код нас има пањева, који ору и путеве, жао ми било смо јуче што нисам имао шибицу да му потпалим остатак курзовине, по којој је бацио вештак...
25yw0p4.jpg

A meni ovako bude žao kad naidjem što nemam napred neku kašiku da mu ovo sve (uz mali dodatak kamenja ili šljunka) naguram nazad u njivu kad poseje. Ipak je to njegova zemlja nadjubrena šteta da se rasipa po putu

lupis jednu duboku do puta u njegovoj njivi pa nek se posle muci da je zatrpa il nek ide kroz nju pa nece vise

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

Uletis mu u njivu pa spustis plug kako ti se cefne, vise puta.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Galicije jel to drljačom izvučeno na leniju?Pitam jerbo ne liči na oranje a i vidi se da je teška zemlja u pitanju.

Odgovor na pitanje. :osmeh: Verovatno je i kod tebe slična zemlja kada se ubacuješ u diskusiju.Kod mene nema teorije da se ovako raspe.

Ima i kod nas par takvih...tako iz godine u godinu,svi negoduju zbog toga,ljute se sa pravom,ali dzaba...a svakako moraju da rade uzglavnice(veci plug)to rade verovatno da prepoznaju gde su im njive,jer drugog objasnjenja nema.

Nazad
Vrh