Oranje

kod nas se nemoze ni peske ici a kamoli orati, a soja i kukuruzi jos cekaju, po mojoj proceni ostalo nekih 500- 600kj soje i 100kj kuruza. kada celi ocediti da se radi.

a7bed81ae523ca7afa2eca00508680d1.jpg
6a0c789b883b276dd916ad1e1d87b6ef.jpg

Danasnje oranje uvratina.Oralo se super,malo mokro ali ok.Uvratine na ovoj njivi svake godine katastrofa.

Послато са m2 note уз помоћ Тапатока

Juce lep,prelep dan suncan topao ma milina,a danas konta maglustina teska ceo dan razvedrilo se pred smiraj sunce videh na 10 min. zadje i magla se spusti jopet :off_topic:

Kiraj probaj da potarupiraš ponovo kukuruzište i onda probaj da oreš, mislim da je lakše i manje košta nego tanjiranje a i manje štrucka.

Gde uzeti daske za plug 757-2 a da budu kvalitetne, davno nisam uzimao pa nisam načisto,prosle godine uzeo defletkore u Plamenu i to je smejurija koliko su loši pa se bojim da im i daske nisu takve?

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Znam ,video sam sliku .
Milos88 ,nije loše ali mestimično ima tulaja po površini.Moram da pazim da mi zadnja gava ne ide po sredini reda .Ako ide po sedini tada pravi sranje ,nabije čapur imedju predplužnjaka i daske .

Predpluznjak mora da bude 1-2cm pomaknut u neorano u odnosu na glavnu brazdu , a primjetio sam da i brzina jako utjece na zaoravanje , ako ide brze ne radi tako dobro a ni sporije, takodje i dubina. Plug je drugaciji od tvog , ali teorija tako kaze za predpluznjak a i proizvodjaci. Koliko se vidi na slici to i nisu predpluznjaci za kukuruz , barem kod lemkena izgledaju za kukuruz drugacije, vecinom imaju malo vise izduzene daske u visinu.

Ja sam orao suncokkret , nije nista radjeno samo je povaljan supljim valjkom, imam problem sa neoriginalnim kotacem od auta koji je namontiran na plug , stabljike su jako cvrste i dugacke , pred oranje su porusene. I stabljika jednim krajem udje u felgu kotaca, znate kako je felga ispresana da ide na glavcinu, da stoji okrenuta za 180 stepeni ne bi bilo problema , a zbog duzine preko metra ostane uglavljena na predpluznjak i u felgi , dosta su jake i pocnu da skupljaju ostale , nekoliko puta sam morao podizati plug samo malo iznad zemlje , krenem naprijed da to popada i onda kad se vratim pregazim gumom od traktora i onda zaore. Ako su polomljene nema problema. Takodje ako vozim brzo baca predaleko te stabljike i ne zaore , najbolje zaorava kod 6 -7km.

Poslednja izmena:
Kiraj probaj da potarupiraš ponovo kukuruzište i onda probaj da oreš, mislim da je lakše i manje košta nego tanjiranje a i manje štrucka.
Nemam tarup ,ovde bi trebao malčer.Godinama radimo sa tanjiračom .
@grabik ,2-3cm u neorano mi hvataju predplužnjaci a da li su za kukuruzište ili nešto drugo ne znam.

Nazad
Vrh