Oranje

@MarkoKG1982 - Hvala na savetu, mislim da ću tako i uraditi. Pre neki dan sam ugovorio oranje, ali pomeriću za 10-15 dana kad stignu rezultati.

Meni presli preko strnjike Elektrodistribucija,sa dalekovodima-sleperi,mikseri sa betonom(nisu postavljali na moju njivu,blize im bio transport)napravili asvalt...danas mi ljudi rekli,otisao i video.Nisu me pitali-obavestili.Sta da radim-da odem do E-distribucije ili.....poljocuvarska sluzba...Dali je neko imao slicnih situacija.

Meni presli preko strnjike Elektrodistribucija,sa dalekovodima-sleperi,mikseri sa betonom(nisu postavljali na moju njivu,blize im bio transport)napravili asvalt...danas mi ljudi rekli,otisao i video.Nisu me pitali-obavestili.Sta da radim-da odem do E-distribucije ili.....poljocuvarska sluzba...Dali je neko imao slicnih situacija.
Odes tamo i kazes i plate ti ostetu. Meni su platili gazenje zita. A ti druze kazi da ti je otezano oranje zbog sabijanja zemljista i da ti plate stetu. Nama su uvek placali kada gaze.

Nada poslednja umire.

Ja imam po hektra i tu prolaze par komsija....njiva je dosta podvodna i desilo se par puta da pozapadaju i sljepaju se a sve duplaci traktori....sad ja to trebam uzorati sa fergicom.....to ce biti muke,a znam da ce oni poslije opet prolaziti....doduse,tu kud prolaze ja nista nesijem pa bar negaze

Ja imam po hektra i tu prolaze par komsija....njiva je dosta podvodna i desilo se par puta da pozapadaju i sljepaju se a sve duplaci traktori....sad ja to trebam uzorati sa fergicom.....to ce biti muke,a znam da ce oni poslije opet prolaziti....doduse,tu kud prolaze ja nista nesijem pa bar negaze
Meni su jedne godine tako utabali sojiste Muke bilo uzorati. a iza sve neki televizori:haha:. 3. spora i blokada i uzoralo se nekako

Meni vec 4 godine prelaze preko njive i to u duzini od 200m. Propao glavni put i svi preko moje njive. Cekao sam dugo dok nisam resio problem i sad pratim koliko ce im trebati da je zatrpaju, ili glavni put da srede.
Sto se tice oranja tog napravljenog puta, to ne treba ni da komentarisem. Svake godine sam beton naprave traktori i prikolice.

Prva brazda u ovoj godini,usluzno par jutara za setvu maka...

rm1l37.jpg

29cw5l5.jpg

Ovo tvoje lepo ide..ja danas malo orao u basti ni pola kj i blizu kuce 1kj gde sam silirao za dnevne potrebe..pa to je ugazeno i tvrdi do zla boga..odma sam isao spremacem i sutra cu da sejem detelinu i stocni kelj pa cemo vidimo nasta ce to na kraju da ispadne..

ovih dana najavljuju dosta kiše, bit će oranja, sada je suho da plug nemože u zemlju....

nas kiša ovih dana redovno obilazi, bio sam u ADI u Termometalu ovaj tjedan, i toliko kiše što me oprala u Vrbasu nije palo kod nas 2 mjeseca

Nazad
Vrh