Oranje

Brže će ovako da se osuši vjeruj mi, znam kakva je zemlja tu. Sačekaću samo malo da zasuši tek toliko da se ne lijepi, jedan sunčan dan je taman, predjem sa RD jednom i posijem.

Posto je 20 ari da imas KPK trake da razvuces i da zalivas postigao bi redovan prinos. Nije neki posao, naravno lako je reci drugom sta treba. Ali samo razmisljam na glas.

Davno je bio poziv, pa ako može opet. Hoće li se još neko prijaviti da mu se oranje oceni i da možda osvoji neku nagradu.

P O Z I V

OBAVEŠTAVAMO VAS KAO CENJENOG TAKMIČARA DA ĆE SE OVE GODINE XVII „SRBOBRANSKA BRAZDA“ održati 06.08.2016.godine (subota) sa početkom u 09,00 časova na parceli AD„PIONIR“ na novosadskom putu, 3 km od naseljenog mesta, na takozvanoj staroj upravi Pionira.

Cilj manifestacije je propagiranje i unapređenje poljoprivredne proizvodnje i poljoprivredne mehanizacije, kao i neposredna razmena iskustava i saznanja u oblasti poljoprivrede.
Pravo učešća imaju svi traktoristi, bez obzira na pol, starost i na to da li su zaposleni u poljoprivrednom preduzeću, zemljoradničkoj zadruzi ili su samostalni poljoprivredni proizvođači.
Takmiči se u oranju strništa na 25 cm. sa lakim i teškim traktorima po kategorijama:
Laka „A“ (jednobrazdni, dvobrazdni plugovi i plugovi obrtači),
Srednja „B“ (trobrazdni klasični plugovi ili plugovi obrtači),
Teška „C“ (četiri i više brazdni plugovi klasični ili plugovi obrtači).
Kotizacija za takmičenje je =1.000,00 dinara , prijava u mesnoj zajednici „Srbobran“ na telelefon 021/730-133 ili lično
Obezbeđuju se novčane nagrade za osvojeno 1., 2. i 3. mesto po kategorijama
NAGRADE za sve kategorije:
I mesto =20.000,00 din. Plus letovanje (smeštaj) u Sutomoru deset dana
II mesto =15.000,00 din.
III mesto=10.000,00 din.
Kao i za najmlađeg, najstarijeg, ženu učesnika i za najopremljeniji traktor-agregat za oranje.
Molimo Vas da se odazovete našem pozivu i u što kraćem roku dođete da se prijavite.

Očekujemo Vas kao takmičara!

S poštovanjem!

Predsednik Saveta mesne Predsednik Komisije za poljoprivredu i organizovanje
zajednice „Srbobran“ manifestacije „Srbobranska brazda“ Koler Karolj, tel. 063/8856195
Dipl.ing. Vladimir Rankov, tel. 064/6427178

Bolje to sada oprskaj totalom, na jesen duboko oranje i pusti preko zime da lepo izmrzne. Na prolec ces vec videti kako stvari stoje.

A psenicu, isto na prolece da posejem? :osmeh: Razmisljam kako bi to izgledalo ovih dana da se uzore, da probam jednu livadu, pa ako se bude krunilo koliko-toliko, da turim tu psenicu.

Obicno se razradjuje njiva sa nekom okopavinom. Kako ti volja :)

- - - - - - - - - -

Obicno se razradjuje njiva sa nekom okopavinom. Kako ti volja :)

Upravu je Marko bolje posej okopavinu. Ja sam probao pre 2 godine da posejem psenicu ali nije dalo bas neke rezultate. Jedino ako planiras ovas da pokosis to moze da ispadne dobro, a suprotno je svakako bolje kukuruz ili neka druga okopavina.

Nazad
Vrh