talianu
Član
Prihvatam savet
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A bog te tvoj kako lepo zaorano ja juce nesto za zito malo orao bio kuruz ja ga skidao imami ono govno sto reze stabljike i isao sam bas sporo u vrsidbi i bio pajdas a uzorao jesam a zaorao nisam ti je licilo ko gruberom na momenat se cini da ima vise komuse posle oranja nego pre i da orao sam sa cuvenim 757.3 (gono a ne plug).Ne znam šta se dešava ali negde ide kao u sir a negde gore nego prošle godine.
Ove slike su iz dolje,pooralo se proćle godine sve na slanine ,u spremanju za setvu kako se voda povukla ostalo skamenjeno jedva sam je kako-tako doveo u stanje za setvukukuruz bran posle kiša bilo dosta mekano,očekivao sam muke ali sam se prijatno iznenadio ko da orem pesak,brzina 10+km.
Hvala onom ko izmisli pretplužnjake.A bog te tvoj kako lepo zaorano ja juce nesto za zito malo orao bio kuruz ja ga skidao imami ono govno sto reze stabljike i isao sam bas sporo u vrsidbi i bio pajdas a uzorao jesam a zaorao nisam ti je licilo ko gruberom na momenat se cini da ima vise komuse posle oranja nego pre i da orao sam sa cuvenim 757.3 (gono a ne plug).
Sve redom ugar sojiste,kukurzoviniste...A šta oreš džombu ,sojište ili ugar?
Mislim da je 25-27cm dubine dovoljno. Ako se ne nadjubri i ne padne kisa dzaba mu i 40 dubine. Povecavanjem brzine se povecava i otpor koji plug pravi traktoru tako da bolje ici sporije a imati veci zahvat. A verujem i da ce biti veci ucinak i manja potrosnja goriva jer se manje voza kroz njivu.Sta mislite dali je bolje orati sa obrtacam 3*33 na nekih25- 27dubine brzina od 5 do 7kmh?Ili sa istim plugom samo skinuti jednu glavu 2*33 30cm dubune brzina oko 10kmh???Zanima me vase misljenje gde ce biti veca potosnja ili manja kao i ucinak iz oba slucaja koje sam naveo...Da Mtz 820 je u pitanju.
Pa kako da te vuče pod servom i duplom vučom??
Šta si mu radio?Prva ti premalo vatala.Pa vukao je prema ivici brazde. A sada ide pravo.
Znaci tockovima su tezili da idu u levo, a sada idu pravo.