Iskoristice biljke i N i P i K,nista nije baceno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod ove rasprave treba uzeti u obzir koji se hidraulik koristi, a IMT-ov je odličan i njemu točak nije potreban. Ti možeš namontirati točak ali će hidraulik svakako podići plug kad naiđe na tvrdo, a ako na hidrauliku kockicu spustiš niže na kvadrantu tako da hidraulik postane manje osetljiv (ili skroz neosteljiv) na impulse sa toplinga a dubinu ograničiš točkom, onda će traktor često šlajfovati jer je 549 lak traktor.
slikaj to svoje brdo. da i mi vidimo sta to znaci.Kolega, na 539 mi nije potreban tocak al kad ga vec imam, zasto da se patim? s 549 bez tocka vise ne bih orao nikad! Price da mu ne treba tocak prolaze kod vas gdje nit ima brda, nit ima zutulje zemlje. Jos kako cujem da je srbobranski atar poznat po dobroj zemlji tako da...
Kazem ti sta je kod mene, na 200m njive, 3 razlicita tipa zemlje i to na puno njiva tako sto dalje ides u njivu, mjenja se otpor zemljista. Komanda finog hidraulika mi je izmedju dvije tocke i slabo kad da osjetim da "odradi". Imam na 549 prednju vucu koju koristim obavezno i to mu dosta znaci, mada i 539 ore za njim s 2x12" plugom za sjetvu psenice da mu 549 nista ne bjezi.
Oranje trobraznjakom bez tocka s IMT 5106 da ti ni ne spominjem koliko je to "precizan" posao. Treca glava se zabije u zemlju do rame ako traktor ima snage toliko vuci. Samo se cudim kako nisam iskinuo trecu tocku za kopcanje poluge s traktora kad sam isao isprobati plug... Ovako namontiras tocak, spustis plug i ores ko covjek.
Nisam jos primjetio situaciju gdje bi mi bilo povoljnije orati bez tocka na plugu.