Oranje

Samo da napisem kako je caletu islo oranje ove godine,nasuo je punog 560 poorao je 2.5kj(vozanja do njive i nazad preko pola sata),sutra dan poorao 1.5kj sa isto toliko vozanja(te 2 jjive se najlakse oru u ataru) i dan kasnije dosuo jos 6l goriva i poorao 1ha(9-10km asvalta ima do njive). Sve su predusevi soja,pre kisa ovrsene. Kaze da odavno nije islo tako lako oranje i da je tako malo potrosio goriva,sve je orao 1BH.

Repiste je uvek ugazeno i uvek ide teško tako da ta potrošnja i nije toliko velika za takve uslove.
North, kojim plugom 560 ore prvom brzinom? To je baš lako oranje.

Ove godine će nam ostati lijepa parica na oranju . Em se lakše ore , nema proklizavanja , em je jeftino gorivo . Zbog toga malo manje radim sam a malo više plaćam radnike , samim tim imam više slobodnog vremena , samim tim više imam vremena za trošenje , samim tim kako se god okrenš **greška ti pozadi.

Momo brate kod vas je loza 80-85din,a kod nas nasa "loza" 130-135din,a povrat od drzave...crkni magarce dok trava naradte i opet moras dati puno vise kesa unapred.

Kod nas kada spuste cenu uvale nam veoma kvalitetno gorivo koje se troši od 30% do 50% više i opet gde si,tu si.Baš nam pomognu da praznimo novčanike kada reše.

Nazad
Vrh