mindjušar
Član
Društvo,ajte odspavajte malo,nećete valjda orati celu noć?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne,čekaju tebe da zatvoriš brazdu...Društvo,ajte odspavajte malo,nećete valjda orati celu noć?
Kod nas slicna prica. Ljudi koji su kupili u mom kraju setvospremac (videli od Vojvodjana pa hteli da sacuvaju vlagu i kupili i oni) retko kada mogu da ga koriste.Kod nas nista bez tanjirace na vecini zemljista,.....Inace ko ima setvospremac a takvih je malo obavezno prvo predju tanjiracom zimsko oranje pa tek ide setvospremac u protivnom sam spremac nista neuradi, gledao i probao.
Kod burazera je setvospremac Metalogradnja sa dva rotora na lancima,kao na toj drljaci.Za 2 hektara polomio opruge,iskrivio flah sto drzi rotore i pukla dva lanca sto vise rotori na njima.Inace spremac je jako ocuvan,fabricki.I jako tesko se vuce,tezak 385kg po tablici,sirok 2,2.
Ja bi oro da imam svetla na traktoru.Društvo,ajte odspavajte malo,nećete valjda orati celu noć?
Setveni sloj kod mene uopste i nepostoji ali zato dzombe,busenja koliko oces.Posejao sam kukuruz veceras na to i sta mu bog da,a dace mu presevanje 100%Ako ne mozete sa setvospremacem, onda mozete sa teskom drljacom. Tesku drljacu ako slomite polomicete i tanjiracu na takvom zemljistu. Problem tanjirace je neujednacena vlaga u setvenom sloju.
Danas se malo oralo. Rakovica u kombinaciji sa Leopardom 2*35cm. Dubina 20-25cm, bila soja. Ide veoma lepo a brazda dobro puca. Sutra pred vece spremiti pa posejati u ponedeljak.
pozdrav svima,imam motokultivator muta gorenje i rotacioni plug,i imam obicni plug,pa me interesuje postojili kakva varijanta da se izbrazda basta za sadjenje kropmira sa rotacionim plugom,jer kad uzmem obicni posto je kod nas zemlja meka i cim pocnem da brazdam potone traktor u zemlju,neznam je li odgovarajuce mjesto ali da neotvaram novu temu
Neće za krompir moći rotacioni. Imaš namjenski za pravljenje redaka, oko 30€ je u oglasima i malo manje da praviš.
Trebaš komad okrugle cijevi 80mm, malo kockastih profila, komad lima 3mm, malo flaha i nepar elektroda.
Otprilike ovako.
imam ja ovo,kad sam kupio traktor doslo uz njega,ali posto je zemlja kao prasina tockovi odmah propanu i pocnu da slajfuju,neko mi kaze da uzmem felmu od auta i da raskinem da napravim peraja kontra,to bi sluzilo kao kandje,i nebi imao problema,sta vi mislite bili to valjalo ili imate neku bolju ideju da napravim kandju i da li je kandja dobra ideja zar nebi i ona propadala