Kod nas svi sa Rakovicama zapoceli oranje i odustali,nemoze da ore,samo iskakanje plugova jer je zemlja na strnjikama kao ledina od 100 godina.Danas je burazer sa 60-kom menjao 3 pluga i dolazio drugar da proba da ore sa Rakovicom 65 i nisu nista uradili,samo blokada,treca spora i muka ziva,potrosili goriva a nisu 30 ari uzorali.Veceras pred mrak dodje burazer sa celim konzilijumom da me zamoli da probam da orem tu njivu od 1,4h,samo probaj,nesto nemoze da ide kaze on,ja upalim 560 plug je bio zakacen,odem tamo a oni izvalili iz zemlje televizore,frizidere,po neki zamrzivac,ma ceo namestaj,a brazda prava kao slovo S,ja spustim plug a oni se okacili na traktor kao majmuni da gledaju,prva brzina i gas,ide samo peva,uzbrdo opet isto plug dole i prva i samo gas,obidjem jos jedan krug a oni cute,burazer pita a kako ti to ores bez blokade i prvom.Glupo pitanje.Sve sto je rekao:Zapalicu je ja.
Lepo sam rekao,ljudi nije Rakovica kao IMT sedi i vozi,za njen hidraulik i tehniku oranja treba stos,kliker i 100% ispravnost inace sa njom nema oranja,nesposobna.A ko ima ispravan hidraulik na rajki,Niko.mozda 10%.
- - - - - - - - - -
Evo ga prodje i moj drugar,vraca se sa oranja,otisao pre pola sata,kombinacija Rajka+756.Izgleda neide mu od ruke ove noci