Oranje

I ja sam danas isao da orem kumu ali sam orao sa malim plugom da oribam daske i da ih ponovo namazem :)

dsc2293.jpg
dsc2296.jpg

@diklofen@ Nemoj se inatiti sa tim sto si preorao psenicu. Ako dodje do suda ,niujednom momentu nepriznaji da si preorao psenicu .Kazi da tu nije bilo psenice .Jednostavno ste ti i otac ili prijatelj otisli nocu da uzorete po mrazu naravno svoju parcelu ,niste vidjeli nikakvu psenicu .Kakva crna psenica ,nije bilo nicega otkud psenica u tvojoj njivi kad je nisi sejao,a da je i bilo ,nisi lud orati psenicu. Tako dobijas sto posto.To ti je moj savjet.

Poslednja izmena:
Bubu jel taj plug što teraš sklapan, od dva napravljen jedan? Vidim da lepo ide:osmeh:

Bubu jel taj plug što teraš sklapan, od dva napravljen jedan? Vidim da lepo ide:osmeh:

Sramota bi bilo da pored toliko probanih i nastelovanih plugova ovaj ne ide dobro :D Taj plug je bio nas kucevni 610.14 pa je dobio Kverneland glave sa 757.35 i komplet dodatak trece brazde tako da je sklapan ali to ne smeta jer je IMT plug svakako kao Lego kocka. :D

I ja sam uzorao 100 duluma. Potrosnja 400l. 110 KONJA A DVIJE BRAZDE.Mislio sam da je dobro sto sam uzorao ali sad kad vidim prognozu kako se odvija ,mozda je bolje da se nisam patio.
2zq8p4z.jpg
vo7ktl.jpg
ridmxu.jpg

Valda ce mrazevi i kise nesto razbiti ove "kajiseve" od brazdi. Meni je bilo malo bolje za psenicu kad sam orao. Ledina nije orana nekoliko godina, tava minimum 1m. Sva sreca pa se dalo potanjirati i nekako posejati...
100 duluma, koliko je to hektara?

Nazad
Vrh