Oranje

Diklofen mozes biti u debelom problemu sto zaoravas iznikao usev, psenicu. Znam da nije logicno, ali je tako. Ako meni ne verujes pita inspektor Acu i Pantu.

Nema tu problema.Parcele sam ja licitirao i provereno su to te i sve su cisto drzavne.Nalaze se kod mene u ugovoru.Zakup sam platio naravno unapred.Ti ljudi su pre 30-40 godina menjali zemlju sa kombinatima.Kombinati mesto da im u zamenu daju svoju dali su im drzavnu zemlju.Ti ljudi kojima sam ja danas preorao psenice imaju svoju zemlju u kompleksima i ona im se vodi u katastarskom posedovnom listu.Znaci oni bez zemlje nece ostati samo moraju promeniti lokaciju.

- - - - - - - - - -

KOd nas je sigurno nebii zaorao,radila bi sve oružija a i po zakonu nebi smio.Dešava se to i kod nas ali novi zakupac ulazi u parcelu nakon žetve zasijane kulture.

Jel...jako si pametan.Pa onda pre svake licitacije ja posejem 100-200ha na brzaka i to mi opstina ostavi da kosim?To tako ne ide druze moj.Ipak nije ovo Teksas.

Ta pšenica nije tvoje vlasništvo Diklofen , nego onog čovjeka koji je posijao , znači uništavaš tudju imovinu . Zakonski bi mogao samo da ga tužiš za ometanje posjeda , za izgubljenu dobit zato što nisi ti posijao šta si trebao , ali isto tako bi taj mogao tebe da tuži za izgubljenu dobit na toj pšenici . Znači pojednostavljeno zemlje je državna , ti si zakupio , znači formalno je tvoja za ovu godinu , ali ta pšenica , kao biljka , je vlasništvo tog čovjeka . Malo nelogično , pravno bi bilo čak isti slučaj da je posijao na tvoju vlastitu zemlju . Mislim da je tako , a i imam i iskustva iz sličnih tužbi .

Ja sam im danas rekao da me slobodno tuze.Cak sam sam hteo zvati policiju da dodje da mene hapsi sto orem nesto sto je moje.Oni nisu hteli da zovem.Psenica nije posejana pre licitacije nego posle licitacije a u vremenu dok sam ja cekao geometre.Uostalom sud je za ljude a ne konje.Ionako nikad nisam bio na sudu.Treba i to probati.

Ako su je posijali nakon licitacije mogu da ti duvaju jaja.

Pa i pre nje da su posejali isto.Ja sam je regularno izlicitirao na tri godine.Po kom osnovu su je oni posejali?Sto je najgore i sami kazu da su znali da ta zemlja nije njihova.Neki su cak radili skroz na divlje tj. blef.Neke su cak i uzorane.Sa tim ljudima sam dogovorio pokrivanje troskova.Ma ima svega.

Danas sam orao 1kj kukuruzista prijatelju i islo je dobro, jedino na medjama je bilo vode ali se uradilo. Uzorana je parcela deteline od 2.5 KJ koja je trouglastog oblika sa 5 bandera islo je solidno. Na sojistu od 4 KJ sam uzorao otprilike 1 KJ i tako je propao traktor da sam jedva uspeo da izadjem. Imam jos nekih 50 KJ ali nigde ne mogu da udjem.

Kako orete ljudi,idem danas,a zamnom samo blato lepi na cizme...sad je od "masina" moguc rad sa asovom,lopatom i Dondijem...lezi voda naveliko...

Bilo je toga vec bas kod nas.Posejali 40ha jecma.U prolece prihranili i oprskali.Covek koji je to ujesen licitirao sve to mudro gledao i cutao.U leto dosao sa policijom i kombajnima.Pokazao ugovor i izvod iz katastra da je to on licitirao.Dosao i poljoprivredni inspektor.Pokosio bez problema ili suda.

To je nešto drugo,ali se izorati nesme,išao ja na sud kao svedok,jer sam uslužno izorao pšenicu,koju je prethodni zakupac posejao,a nije platio zakup,gazda izdao novom zakupcu,bogami novi zakupac platio i uloženo i izgubljenu dobit

to je nešto drugo,ali se izorati nesme,išao ja na sud kao svedok,jer sam uslužno izorao pšenicu,koju je prethodni zakupac posejao,a nije platio zakup,gazda izdao novom zakupcu,bogami novi zakupac platio i uloženo i izgubljenu dobit
aпсулутно тачно,не смеш изорати...
замислите како ће тек проћи ови што ору туђу земљу тј ону коју је већ неко закупио и лицитирао...има и таквих овде.

Nazad
Vrh