Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Brze se okreces sa ravnjakom ali moras zatrpavati razor sto znaci imas jos jedan krug!sa dvobraznim plugom sam negde isao i dva kruga da sto bolje zatrpam...@grunt
Imas bolji ucinak jer imas veci zahvat i manje gubis vreme sa obrtacem na ovratinama nego sa ravnjakom kad je siroka njiva. Kad je uzana njiva 10-15m brze se okrecem sa ravnjakom.
- - - - - - - - - -
@Momo
Rasipanje zemlje je direkto vezano sa ugazenosti i sa tipom zemljista. Danas zao mi je sto nisam slikao - repiste ali peskovita zemlja, rasulo se kao da je zitnica.
A šta se desi kad i do komšije ima razor a ti isto treba da izoreš do njega, i to mora da se rasturi inače nema dva reda.
- - - - - - - - - -
Da se podsetimo kako izgleda rasturen razor a tako mora i do komšije ako je razor na razor.
Minjusar bas si vickast...jadnik,svuda je ojacan-sta je sve preziveo u banatskoj zemlji,da zna da prica,ala bi se nakukao...a sta bi bilo jos da nemam koliko-toliko osecaja za masinu...Srđane,jel taj Vogel vario ?
Hehehe,oremo samo uslužno! A plug je uzet jer sam se plašio da neće vlaga biti optimalna za razrivač - tj da će biti kaljavo,orati se može i po mrazu,i blatu,razrivati NE! Ali moje je sve razrivano,pa čak i za šećernu repuMindjusar, jel to neki novi no-till sistem?
e ovo se zove oranjeSale ratar kuka kako je kod njega suvo........
Ovako je to danas izgledalo kod mene: