Oranje

Meni je ostalo nekih 12 lanaca ,orao sam I ugar I kukuruz I suncokretiste I ne znam sta od cega gore I teze ide.Danas sam orao ugarenu njivu ,to se kajsalo samo tako kao da nije orano par godina. Jedino suncokret ide nekako lakse ali opet dosta teze nego prosle goine. Kukuruz sam kosio pa kad naidjem na trag to je strasno,a kad naidjem na otkos ,a tu meka zemlja pa ide. I potrosnja MTZ-a 1221.3 automatski se popela na nekih 16-17 litara po lancu.

Meni ostalo jos 1,5ha da poorem, ali moram prvo stajnjak da rasturim i osoku da isipem.
Lakse je islo na 3 lucerista koja su razorana nego na strnjikama i kukuruzistima. Ali opet nije toliko lose kao negde u drugim krajevima, bar kako vidim ovde na slikama.
Potrosnju sam uspeo da izmerim samo kad sam izorao 2 parcele za psenicu jedna preko puta druge ukupno 2ha. U tih 2ha je 577 potrosio ukupno 32l eurodizela na 20cm dubine.
Posle se nije pruzila prilika da izmerim ponovo kada sam poceo za kukuruz da orem. Ali po tome koliko sam goriva potrosio u ovoj sezoni (tanjiranje, drljanje, transport kukuruza i oranje) mislim da je otprilike trosio u oranju oko 30l.

Kako se krece potrosnja kod ostalih koji imaju 577 ??

Ja sam do sad uzorao oko 40kj i ma jos oko 70kj,ore se straota tesko mucimo se i on i ja,gorivo usisava oko 18lit/kj....

Nazad
Vrh