Oranje

Tamara koji je plug ekstra zaorava ,,bez sale ozbiljno je pitanje,kod nas u takvu masu ni ne ulaze bez tanjiranja ili paljenja.

zdravo oraci,imam problem sa masejem 3050 i plugom olt 3x35 ravnjak,kada ga podesim topling mi stoji ukrivo,a da bi stojao pravo onda mi prvi plug mnogo zauzima,sta da radim?

Pa opasno je iz razloga sto je vecina mase na dnu brazde, te u toku godine njenim truljenjem mogu ostati vazdusni dzepovi, onda koren gajene bilje naidje na te dzepove i tu biljka stagnira malo.

zdravo oraci,imam problem sa masejem 3050 i plugom olt 3x35 ravnjak,kada ga podesim topling mi stoji ukrivo,a da bi stojao pravo onda mi prvi plug mnogo zauzima,sta da radim?

Sa koliko ti plugova ores istovremeno? :osmeh:

Kada namestis plug da ti toplink stoji pravo izmeri za koliko je veci zahvat prve glave. Ako imas mogucnost da pomeras tockove na traktoru pomeri ih za onoliko cm kolika je izmerena vrednost.

Neznam koje opcije podesavanja imas na plugu pa se zato nisam upustao u njegovo podesavanje, a i nije jednostavno objasniti podesavanje preko neta narocito nekome ko se ne razume bas najbolje u podesavanje ( bez ljutnje ako ne spadas medju njih ).

Sa koliko ti plugova ores istovremeno? :osmeh:

Kada namestis plug da ti toplink stoji pravo izmeri za koliko je veci zahvat prve glave. Ako imas mogucnost da pomeras tockove na traktoru pomeri ih za onoliko cm kolika je izmerena vrednost.

Neznam koje opcije podesavanja imas na plugu pa se zato nisam upustao u njegovo podesavanje, a i nije jednostavno objasniti podesavanje preko neta narocito nekome ko se ne razume bas najbolje u podesavanje ( bez ljutnje ako ne spadas medju njih ).
ahhahaha kolega dosta ljudi ne zna da ih nasteluje :DDD to je trobrazni olt 3x35 a skoro duplo vise prva glava zauzima,ako ga postavis da ga vuce centar traktora i da topling stoji pravo,a ako mu suzim rastojanje jbg vise nece da bude to taj traktor :)

To je previse da bi se pomerao tocak. Da li taj plug ima opciju kao recimo Voogel & Noot da ga pomeras u stranu ovako? Ako ima onda pomeris plug u desnu stranu i resen je problem sa prevelikim zahvatom prve glave.

s6302949.jpg

Probaj da odgledas ovaj video mozda ti pomogne nesto:

ja se izvinjavam ali ako neko vrsi usluge rigolovanja na podrucju grada Kraljeva neka mi se javi na 065 528 66 04

ovo na vogela je dobra stvar,ja sam ga na sipku pomerio do kraja ali on opet mnogo zauzima,pa moram na lance da ga povucem u desnu stranu i onda mi zapreda traktor...

ovo na vogela je dobra stvar,ja sam ga na sipku pomerio do kraja ali on opet mnogo zauzima,pa moram na lance da ga povucem u desnu stranu i onda mi zapreda traktor...

kako ti stoji tocak (tockovi)? koji je razmak izmedju tockova? (ako mozes da uslikas, i to je dobro, mozda je lakse nego da meris, pa posle sa slike mozes sam da proveris po katalogu koji je razmak tockova...)

Hehehe, pa na desnoj podiznoj polugu ga iskosi tako da toplink dodje u centar, i mozes ga "dobiti" pomicanjem rucke na plugu... zakopcaj plug za traktor, uslikaj i sve cemo ti reci u detalje sta i kako... Ovako na pamet raditi nema smisla...

Nazad
Vrh