MONTOYA
Član
komšija a gde je traktor
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
gresis prijatelju ovi snimci su sa prestiznih takmicenja tj sajmova uzima se u obzir brzina oranja dubina i kvalitet pa se onda sabira i dolazi se do pobednika.a do izrazaja dolazi radionice koje odrzavaju traktore i imaju po svog vozaca i traktor koji se budzi do maximuma od motora do hidraulike jer ih posebno spremaju za ova takmicenja .Koje iživljavanje nad mašinama i nad Zemljom. Ovo nije oranje, ovo je za Nikad ovako, al je već bilo tamo. Ok, poslednju rečenicu sam preterao i ja pa je sam brišem.
gresis prijatelju ovi snimci su sa prestiznih takmicenja tj sajmova uzima se u obzir brzina oranja dubina i kvalitet pa se onda sabira i dolazi se do pobednika.a do izrazaja dolazi radionice koje odrzavaju traktore i imaju po svog vozaca i traktor koji se budzi do maximuma od motora do hidraulike jer ih posebno spremaju za ova takmicenja .
e ovo je oranje a i plug.
@Dulkaarpad
Mene jako interesuje kako se zove ovaj rad?(ako nije oranje)
Vi trvrdite da bi i ratarska zemlja trebala da se tako obradjuje svakih par godina? Za visegodisnje zasade se slazem, treba rigolovati zemlju da bi taj hranjivi sloj zemlje dosao u zonu korena biljke, ali sta se desava kad se tako radi na parcelama gde se uzgajaju ratarske kulture ?! pa pravimo katastrofu okrecemo zemlju i onaj deo najbogatiji mineralima ide na dno gde koren biljke i ne dolazi a u obradivu zonu podizemo zemlju koja se naziva mrtvica jer je bez ikakvih minerala i hranjivih materija.. Tako da vi jeste u pravu sto se tice razbijanja pluznog djona ali ne rigolovanjem nego podrivacima oni rade na manjoj dubini i ne mesaju i ne kvare strukturu zemlje vec samo razbijaju pluzni djon koji je negnde od 25 do 35cm zavisi ko koliko duboko ore.
Vi trvrdite da bi i ratarska zemlja trebala da se tako obradjuje svakih par godina? Za visegodisnje zasade se slazem, treba rigolovati zemlju da bi taj hranjivi sloj zemlje dosao u zonu korena biljke, ali sta se desava kad se tako radi na parcelama gde se uzgajaju ratarske kulture ?! pa pravimo katastrofu okrecemo zemlju i onaj deo najbogatiji mineralima ide na dno gde koren biljke i ne dolazi a u obradivu zonu podizemo zemlju koja se naziva mrtvica jer je bez ikakvih minerala i hranjivih materija.. Tako da vi jeste u pravu sto se tice razbijanja pluznog djona ali ne rigolovanjem nego podrivacima oni rade na manjoj dubini i ne mesaju i ne kvare strukturu zemlje vec samo razbijaju pluzni djon koji je negnde od 25 do 35cm zavisi ko koliko duboko ore.
Ja nisam bas iz Prijepolja, Brodarevo ako neko zna gde je ali i u Prijepolju slabo ko poseje psenicu, samo ide kukuruz, u stranama niko nista ne sadi osim vrtova a kukuruz se sadi najvise u ravnici pored reke Lim i lepa je zemljaалене јел могуће да сте тако танки са обрадивом земљом у Пријепољу...колике су вам парцеле у просеку..