Oranje

Ja sam zadovoljan, kod mene je zemlja laka za obradu, ovo je snimak od prosle godine, 14 coli je zahvat!

Poslednja izmena:
Evo malo oranja od jutros...
o9g7so.jpg

21jb13p.jpg

x6lttw.jpg
2qncqjs.jpg
30rmljk.jpg

kolega kako ide osmak?Jel ovo 756.20?Jel proklizava? :ppozdrav:
ide 558 ko djavo ujutro sam krenuo oko 7 islo super kasnije oko 12 je vec bilo blato ali ide ne odustaje ukljucim blokadu i samo teraj plug je taj los to, je 756 niski klirens ali star jako, losi raonici ja to samo za bastu koristim i tako ako negde ima panjeva ali isao drugu da uzorem njemu nesto traktor "uzeo godisnji" :osmeh: i 558 bio zakacen i jedini jos on nije bio opran. sigurno 5 godina nisam orao sa njim tacno sam zaboravio koliko je to dobar i jak traktor. dubina od prilike od 25 do 30cm

zetor cristal 12045 nije licno moj ali sam ja u njemu vise od bilo koga ikad sto ga je vozio. uvezen je iz italije ja mislim 2008 godine i siguran sam da zetor cristal 12045 ne postoji bolji u srbiji. vlasnik italijan je pre nego sto je prodao traktor stavio nov motor sto je kupio kad i traktor. on je do prosle godine obradjivao oko 200 jutara sam to je tanjiranje po 15 sati i vise svaki dan mesec dana a kap ulja ne moze da se vidi na njemu nivo ulja se ni ne proverava koliko smo sipali u prolece pre spremanja toliko ispustimo u jesen pre oranja. ovde po nasim oglasina nadju se za oko 12 000e ali tu je samo cena dobra nista vise.. ko god ima takav zahvalan traktor ni ne pomislja o prodaji

ide 558 ko djavo ujutro sam krenuo oko 7 islo super kasnije oko 12 je vec bilo blato ali ide ne odustaje ukljucim blokadu i samo teraj plug je taj los to, je 756 niski klirens ali star jako, losi raonici ja to samo za bastu koristim i tako ako negde ima panjeva ali isao drugu da uzorem njemu nesto traktor "uzeo godisnji" :osmeh: i 558 bio zakacen i jedini jos on nije bio opran. sigurno 5 godina nisam orao sa njim tacno sam zaboravio koliko je to dobar i jak traktor. dubina od prilike od 25 do 30cm
Tako sam i mislio 756 ubedljivo najbolja kombinacija po meni samo jos da je visoki klirents :D moj pokojni deda je uzorao Novu Pazovu uzduz i popreko sa tom kombinacijom (756VK) :osmeh:

Tako sam i mislio 756 ubedljivo najbolja kombinacija po meni samo jos da je visoki klirents :D moj pokojni deda je uzorao Novu Pazovu uzduz i popreko sa tom kombinacijom (756VK) :osmeh:
imam u supi 756VK ko nov pokojni otac koristio samo za nase potrebe a cuvao ko oci u glavi. nove daske novi raonici ali ispred njega imam 4 sejalice i sad da isterujem sve to da bi zakacio i uzorao 2 jutra pa vise bi nafte potrosio samo na to pomeranje..

- - - - - - - - - -

Nikoli Klek znam da sam citao u predstavljanju da imas 558 samo,pa sam pomislio da si kupio i ovog zetora,pa da se raspitam,ovako sa slike je odlican....
nisam jos nista kupio, znate i sami kako je danas tesko u poljoprivredi a pogotovu nama mladim i malim poljoprivrednicima.. jos uvek sam ja u onoj fazi gde od babe pravim devojku a u 558 ubacujem motor od 577.. :ppozdrav:

Nazad
Vrh