Oranje

interesuje me na koju dubinu orete i kolika je potrosnja jer je kod mene sa regentom sa punom daskom titan 140 potrosnja oko 15 lit po jutru na 26/27 cm

I ti svašta pitaš.Pa ovde ima gazda koji se sa više nafte vrate sa njive nego su imali pre nego što su uzorali 3ha.
Moja današnja potrošnja je 14l/kj na dubini 28-30cm.Merena i dubina i potrošnja.Inače dosta teško oranje.Idem za 1brzinu sporije nego na lakšim zemljama.

imag0118.jpg

I ti svašta pitaš.Pa ovde ima gazda koji se sa više nafte vrate sa njive nego su imali pre nego što su uzorali 3ha.
Moja današnja potrošnja je 14l/kj na dubini 28-30cm.Merena i dubina i potrošnja.Inače dosta teško oranje.Idem za 1brzinu sporije nego na lakšim zemljama.

Upravo tako, i ja sam negde trošio ove godine 14-15 l/kj ,a negde 10 l/kj. Sve zavisi od zemlje i od vlažnosti kad je koje rađeno, ali je sve orano preko 30 cm. Ovede gde sam trošio mnogo išao sa 3M, a gde je lako išlo 1H

Worm tako i ja.Gde je lakše 1H a gde je teže 3M.Stim što 3M idem na 1900obrtaja a gde može 1H na 1600-1700obrtaja.Razlika između ova dva režima je ogromna.

ja sam orao ove godine Rakovicom i potrosnja je bila 25l h prvom brzinom 20cm. a to je bilo za psenicu a za kukuruz nesto dublje i trecom sporom oko 35lh pa i vise,moj teca mi se zalio sa 558 izgoreo 50l 1,2h ali da napomenem da je kod nas zemlja izuzetno teska i da nema tih pugova i traktora koji bi poorali duboko sa 20l h.jednostavno plugovi sa tri i vise brazde nemogu da oru,moze samo da se nesto polomi na njima ili traktoru.pre par godia sam orao sa 533 jednobraznim plugom 35cm sve na jednu stranu jer je blaga nizbrdica i potrosio sam 70l nafte u 70 ari.to su veoma teski uslovi zato je potrosnja velika jer je ucinak veoma mali,treca spora i blokada i tako celi dan a goriva nikad dosta.

BLR 1221 rezervoar 135 l poorem 7,5-8 kj imam do kuće tako već treći dan,koliko ostane u rezervoarom ne znam,možda bih imao još za pola kj ili 1 kj ali ne rizikujem takav sam raspored napravio da mi je 8 kj plafon na istu stranu. Danas sam orao u Cicijevom ataru I mogu reći da se ore ko sam đavo. Jako teško u kukuruzištu košen pre 5-6 dana. U soji ide bolje.

Željko teča te laže da 558 gori vise od rakovice,da ore bolje to mu poveruj to je cinjenica.Ako nije tajna iz kog si mesta u Levcu

Željko teča te laže da 558 gori vise od rakovice,da ore bolje to mu poveruj to je cinjenica.Ako nije tajna iz kog si mesta u Levcu
nema sta da me laze,ja znam i sam jer sam orao sa njim,kao prvo,558 ima isti motor kao i moj na rakovici60,kao drugo moj traktor je u izuzetno dobrom stanju a sto se oranja tice nisam jos video da je neko orao bolje od mene sa 558,orao sam i ja sa 558 i dobro znam mogucnosti tog traktora,te price i mitovi ne piju vodu kod mene,ja imam rakovicu i zadovoljan sam njome u potpunosti nebih je nikada dao za drugi traktor u tom rangu.meni nije problem oranje,ja kada odem na njivu prosto znam da namestim plugove i u svakom trenutku znam kako da nastelujem da ide najlakse sto moze.prosle godine smo orali zajedno nigde nije mogao da mi pobegne,orali smo 3sporom dubina ista proklizavanje isto potrosnja tu negde,sto se tice mesta ja sam iz okoline rekovca,tj,Ursule.

- - - - - - - - - -

ovako je islo pre mesec dana lagano ali ne tako duboko,druge snimke nisam imao vremena da uradim jer sam orao nocu.

Ja sam iz Loćike i posedujem i rakovicu 65(kobilu) i 558 zadnjih 23 godina i veruj mi da nisam seo na rakovicu da orem,setvospremam,sadim, kosim, prskamt svih ovih godina

Nazad
Vrh