Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nisam komentarisao,samo pitao.Zemlja bude gnjetava i hladna kad se zaorava sneg! Za to ih oremo kad se ore ne zaoravamo sneg sejemo kad se seje sredinom aprila! Komentarises nesto sto u celosti nisi ni procitao mozda si i procitao ali si kao po obicaju slabo upamtio...
koji je zahvat pluga?cini mi se da mu je tesko nesto ipak je on 50 konja ?2050 na belom...
Nisam komentarisao,samo pitao.
Neko je pisao za Stari Tamis,njima redovno ostaje deo parcela koje oru po snegu i nikad nije bio losiji usev nego na drugim parcelama.Takodje isto i na svojim parcelama kad mi iz nekog razloga ostane da orem po snegu nisam primetio bilo kakvu razliku ali isto tako verujem i clanovima koji su napisali da su imali negativne posledice posle zaoravanja snega,jednostavno raznih slucajeva ima i iskustva su razlicita.Sigurno da jos x fektora utice na to da li ce biti ovako ili onako.
Verovatno je svuda bolje uzorati u jesen nego u prolece,takodje nisam nikad orao u prolece a samo jednom po snegu.Kad sam napisao 'iz nekog razloga'mislio sam kasnije uzimanje u zakup ili poplavu pa nemoze da se udje u njivu.A razlog 'nemam para za naftu' za mene nije opravdanje nego cista neodgovornost,mogu da nemam para za cigare,za sok, za gorivo za auto....to sve razumem ali naftu za traktor ne mogu da razumem,to bi bilo isto kao kad bi neko ko radi u nekoj firmi rekao da sutra nemoze na posao jer nema pare za autobusku kartu.Izvinjavam se za.Za svo vreme od kada se bavim poljoprivredom nikada nisam orao po snegu i samo jednom u proleće (prošle godine,Bolje je riljati u jesen nego orati na proleće ( bar kod nas),Ove godine su bili više nego povoljni uslovi za oranje a i vremena je bilo dovoljno ali uvek ima onih koji nisu uzorali pa ni ova godina nije izuzerak.Neko nema novca za naftu,nekom iskrsli drugi problemi.Kako ko radi tako se i može nadati.
Verovatno je svuda bolje uzorati u jesen nego u prolece,takodje nisam nikad orao u prolece a samo jednom po snegu.Kad sam napisao 'iz nekog razloga'mislio sam kasnije uzimanje u zakup ili poplavu pa nemoze da se udje u njivu.A razlog 'nemam para za naftu' za mene nije opravdanje nego cista neodgovornost,mogu da nemam para za cigare,za sok, za gorivo za auto....to sve razumem ali naftu za traktor ne mogu da razumem,to bi bilo isto kao kad bi neko ko radi u nekoj firmi rekao da sutra nemoze na posao jer nema pare za autobusku kartu.Izvinjavam se za.
I ja sam razmisljao o ugradnji deflektora, ali sam odusta jer se nadam da ce sledece godine doci zamena za ovu kombinaciju traktor-plug