Juwel 6 i europal 5 su isti. Juvel 7/8/10 su naravno jaci. Zahvat 3 x 44Juwel bi trebao da je jaci od europala, konstrukcijski.
Na koliki zahvat ores?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Juwel 6 i europal 5 su isti. Juvel 7/8/10 su naravno jaci. Zahvat 3 x 44Juwel bi trebao da je jaci od europala, konstrukcijski.
Na koliki zahvat ores?
Orao, imao, posedovao 820 rm, bio kao auto udoban u odnoau na 558 Ali imao i neke nedostatke, sve u svemu žao mi je što je otišao, bio lep kao lutka. A kombinacija sa 757 imt plugom, e on mi je pojeo krv, više sam se radovao prodaji, a jako sam bio radostan kada sam ga kupio.Navikao rusa i to je to, ne znam jesi ga vozio ali nije uopste kao sto neki pricaju. Muzika,grejanje i veliko udobno sediste. Po meni neuporediv sa IMTom i Torpedom.
Arendu sam i radio pre,zaorao za repu dosta NPK,sad ce tu suncokret da ide bez djubriva + njiva pored moje.
Zašto. Zato što mu treba mozda i najmanje 30 cm dubine i najmanje 7,5 km na sat da bi pristojno oranje izgledalo. Kod mene je teška zemlja, za razliku od vašeg atara, i onda se na muci poznaju junaci. Često je oranje sporije od 7 km/h, a i pliće od 30 cm. I onda to izgleda samo naslonjeno, a ne zavijeno. Pa onda u proleće je to najčešće kao da nije izmrzlo. Posto sam prvo zamenio traktor, i on je mogao brže da ore od rusa, već je izgledalo bolje, ali ipak i dalje lošije nego što bi ja hteo. E onda je kupljen bolji plug, u isto vreme kao i bojcetić, i isti takav ali 2+1, da vidiš sada kako ore zemlju i prevrće da nema 10 listova da se vide posle oranja.Što tako Aco za 757 plug? Radim sa njim i sa mtz 82 ide to lepo, jedino me kod njega razvori nerviraju svake godine po nešto eksperimentišem da ispadnu što bolje da ih lakše zatvorim u proleće .
Kolega Bojčetić traktor vuče plug po meni i brže od 10 kmh koliko piše na satu, odlična kombinacija rus i taj plug, svidja mi se baš ! Kaži mi kolega kad se kukuruzište ore jel zna traktor da poskakuje(trese) u tragovima gde je ugaženo?
Mislim za Mtz 82 ovakav plug obrtač ali dve brade da bi to bila idealna kombinacija ...
Kolega samo jos 1 pitanje, takav lemken za taj traktor, samo 4br, da ili ne?Ja sam malo orao, drugar ga vozi kod mene. Gde je tvrdo idemo 3-2 (5%)brzina da sacuvamo plug, a gde je mekano idemo 3-3 (95%).
Vibracije od ugazenosti imas na svakom plugu kad je ekstremno tvrdo. A na traktor se to prenosi, a da poskakuje traktor mislim da to nisam imao nikad.
![]()
![]()
Tebe bas poteralo, ne daj Boze nikome....2024 - za zaborav ne ponovila se
oranje za setvu psenice zapocelo ovako prvo brazda 4ta otpala odnosno vijci popucali
pa nam pukla greda
pa sledece puknuce
i lepota za kraj
.kad sam saranio svog kvernelanda orat su nastavili brat s kuhnom i drugar sa svojim kvernelandom pa je i drugar imao defekt sa gredom al njegov je on jos pre dve godine isto pukla greda i sad opet na istom mestu kad je nama dosao u ispomoc
u meduvremenu kad sam isao njemu u ispomoc on je sa svojim kvernelandom imao jos veci defekt
kad sam saranio svog kvernelanda posudeo sam jednog lemkena jer mi se ne svida kak kverneland zaorava pa je bio plan sledece godine tog drugarevog kupiti a i skoro pa nov lemken
i s njim defekt uz puknuce nosaca brazde ne svidaju mi se letve nimalo, dosta puca letva
na kraju za onaj koji smo najvisestrahovali, bratov kuhn 5 brazdi posto je bilo iznimno tvrdo usled suse jedini je ostao citav jos uvek dovrsavamo s njim zimsku.kod kuhna smo se jedino namenjali jako puno vijaka.prosek 1 vijka po hektru vecinom prva i zadnja 5ta brazda
tak ak se popravi malo situacija u poljoprivredi ili ak prodemo na fodnovima sledeci plug ce bit kuhn, ubedljivo mi se najvise svida prvenstveno jer smo vecinom sve orali zajedno sa dva traktora, a nekad i sa tri kad je drugar bio u ispomoci, i puno lepse mi radi od ostalih, posebno zaoravanja zelene mase.
ovi defekti su se desavali na njivama koje nisu orane 20+ godina a dubina u proseku za psenicu bila 16-18cm a zimska 18-23cm a kod nas vecinom laksa tla
Ovo su sve stari naceti lomovi na kvernelandu prouzrokovani kontrolom otpora ili vuce koja lomi plug polako ali sigurno, ovaj sa pokrivljenim cilindrom se bas ne vidi zasto.2024 - za zaborav ne ponovila se
oranje za setvu psenice zapocelo ovako prvo brazda 4ta otpala odnosno vijci popucali
pa nam pukla greda
pa sledece puknuce
i lepota za kraj
.kad sam saranio svog kvernelanda orat su nastavili brat s kuhnom i drugar sa svojim kvernelandom pa je i drugar imao defekt sa gredom al njegov je on jos pre dve godine isto pukla greda i sad opet na istom mestu kad je nama dosao u ispomoc
u meduvremenu kad sam isao njemu u ispomoc on je sa svojim kvernelandom imao jos veci defekt
kad sam saranio svog kvernelanda posudeo sam jednog lemkena jer mi se ne svida kak kverneland zaorava pa je bio plan sledece godine tog drugarevog kupiti a i skoro pa nov lemken
i s njim defekt uz puknuce nosaca brazde ne svidaju mi se letve nimalo, dosta puca letva
na kraju za onaj koji smo najvisestrahovali, bratov kuhn 5 brazdi posto je bilo iznimno tvrdo usled suse jedini je ostao citav jos uvek dovrsavamo s njim zimsku.kod kuhna smo se jedino namenjali jako puno vijaka.prosek 1 vijka po hektru vecinom prva i zadnja 5ta brazda
tak ak se popravi malo situacija u poljoprivredi ili ak prodemo na fodnovima sledeci plug ce bit kuhn, ubedljivo mi se najvise svida prvenstveno jer smo vecinom sve orali zajedno sa dva traktora, a nekad i sa tri kad je drugar bio u ispomoci, i puno lepse mi radi od ostalih, posebno zaoravanja zelene mase.
ovi defekti su se desavali na njivama koje nisu orane 20+ godina a dubina u proseku za psenicu bila 16-18cm a zimska 18-23cm a kod nas vecinom laksa tla
Treba ti da odes kod neke "što crnje radodajke" da ti skine kletvu.2024 - za zaborav ne ponovila se
pa nam pukla greda
pa sledece puknuce
i lepota za kraj
Po meni ne. Sporiji si u transportu jer mnogo vise ljulja. Samo opterecenje grede je vece pa kako smo videli ako ne odreaguju sigurnosni srafovi lomovi su neminovni. Tu do 130-140ks sasvim lepo ide sa 3br.Kolega samo jos 1 pitanje, takav lemken za taj traktor, samo 4br, da ili ne?
Na koji zahvat?Po meni ne. Sporiji si u transportu jer mnogo vise ljulja. Samo opterecenje grede je vece pa kako smo videli ako ne odreaguju sigurnosni srafovi lomovi su neminovni. Tu do 130-140ks sasvim lepo ide sa 3br.
Kolega pazi sta pišeš,pomislice neko da si zavoleo rusiceKo nije orao Sovjetom taj ne zna sta je uzivanje
![]()
Ovo su sve stari naceti lomovi na kvernelandu prouzrokovani kontrolom otpora ili vuce koja lomi plug polako ali sigurno,