Oranje

Ja, jedva ga stigo😀
Vidi se na pola snimka pošao sam da se popnem na traktor ali sam odustao, pošto je išao brzo, rizično, onda ugasim telefon i popnem se preko pluga
Pazi salimo se mi ovde dosta, i sve je to super dok smo za tastaturama ali ovo nemoj da radis. Iz najbolje namere kazem jer kako sam kazes pred penzijom si znaci imas godina..
Neke stvari se desavaju samo jednom u zivotu, radi sto je do tebe da ti se ne desi nista.. :ppozdrav:

Platiš mjesec dana po Aziji i odoše pare, kupiš nov plug ( isključivo na subvenciju pogotovo Mađarsku), radiš sa njim ovo malo zemlje i on je za 10 15g opet nov, ako zaškripi za život u starosti ( a tu sam pred penziom) onda imam šta i prodati. Eto tako ja to gledam, kao zlatnu rezervu.
Zato ti i kazem kad daju povrat 3 brazde. Ko ce za 10g kupovati 2 brazde . .

Vidi se na pola snimka pošao sam da se popnem na traktor ali sam odustao, pošto je išao brzo, rizično, onda ugasim telefon i popnem se preko pluga
Nemoj Miladine više niti preko pluga. Stotinka sekunde je dovoljna da dođeš u situaciju iz koje se više ne možeš izvuči. A zbog čega? Da bi mi ovdje na forumu vidjeli kako plug ore?

Iz tvojih postova se vidi da se razumiješ u tematiku, a eto opet se šale na tvoj račun.
Kod nekih tvojih postova i ja imam drukčije mišljenje, ali se nisam oglasio. Što se tiče vlastitih novaca, svatko ima pravo da raspolaže njima kako on želi. Nisam ih ja teško zaradio pa da vodim brigu kako i za što će ih potrošiti.

Pridružujem se savjetu, neću ni ja više, samo snimak iz traktora.
Znate već da sam smanjio ugao lemeša sa 35° na 25°, pošto imam još oranja smanjit ću na 18° ako dozvole rupe i šarafi da ih mogu stegnuti.

Moje razmišljanje o kutu lemeša:
Položeniji lemeš = teže ubrazđivanje i laganija vuča. Teži plugovi, u istoj zemlji, dopuštaju položeniji lemeš (bez špice) od laganih. Zato mislim da je kombinacija položenijeg lemeša sa špicom ili vrhom blago savinutim prema dolje, dobar izbor.

Ja to kažem da treba smanjiti ugao sve do granice gdje se neće ugroziti zaparanje. Kod mene je sad ivica lemeša 1 cm ispod plaza, špic je još niži, i sa takvom pozicijom nije ugroženo zaparanje pluga. Sad ću ivicu još da podignem da bude 5mm ispod plaza, pa sledi proba.

Mislim da bi u ovoj temi bilo prikladnije pisanje sa prethodnih mozda 10tak strana. Spamuje se tema koja vec ima skoro 1200 stranica. Pretvorila se kupovina pluga u cirkus. Ja bih do sad kupio plug i vec bi raonici stigli za zamenu :osmeh:

Poslednja izmena:
Mislim da bi u ovoj temi bilo prikladnije pisanje sa prethodnih mozda 10tak strana. Spamuje se tema koja vec ima skoro 1200 stranica. Pretvorila se kupovina pluga u cirkus. Ja bih do sad kupio plug i vec bi raonici stigli za zamenu :osmeh:
Za tu situaciju je ponajmanje krivac Miladin...
Isključiva odgovornost za "cirkus" je na ovima što mu "pomažu" u dilemi kupovine pluga...

Daleko od toga da je "krivac" Miladin, nego jednostavno mislim da je pogresna tema. Ovo je forum za razmenu misljenja i iskustva tako i treba da bude, ima zanimljivih poucnih komentara ima i malo sale

Послато са Mi 11T помоћу Тапатока

Nazad
Vrh