Oranje

Ermo maxinalno suzen i maxinalno rasiren.
8d89268f6b74a3dff076d6d70ad7fd47.jpg
75bc1b1a3115b35b7e8606e720b64427.jpg
7b9b068094154ed028306150fc5dce52.jpg

Nisam se sreo nikad sa tim kovačem, a kako kovača ima sve manje, a pogotovo dobrih, moram ja preuzeti tu rabotu u svoje ruke.

Ako ne zaboravim sutra da vam pošaljem sliku posavca 1 brazda, kome sam osjeko njegovu dasku, ostala samo prsa i na nju oblikovao uz pomoć kovačke vatre i gibnjeva. Oblik sam radio kako sam ja zamislio da treba. Sa njim sam orao 40 dubine za plastenike sa torpedom 40 ks. Garantujem da se njegovo oranje nije pokorilo nijednom zapadnom plugu, kako u izgledu oranja tako i u zaoravanju brloga bez predplužnjaka.

Miladine pa ti dok samo nastelujes taj zeljeni obrtac ces poorati svu zemlju sto radis , bolje uplati mesec dana po Aziji nego na gvozdjuriju koja ti uopste nije potrebna,naravno svako radi sa svojim novcem sta hoce i zeli ...

Platiš mjesec dana po Aziji i odoše pare, kupiš nov plug ( isključivo na subvenciju pogotovo Mađarsku), radiš sa njim ovo malo zemlje i on je za 10 15g opet nov, ako zaškripi za život u starosti ( a tu sam pred penziom) onda imam šta i prodati. Eto tako ja to gledam, kao zlatnu rezervu.

Ako ne zaboravim sutra da vam pošaljem sliku posavca 1 brazda, kome sam osjeko njegovu dasku, ostala samo prsa i na nju oblikovao uz pomoć kovačke vatre i gibnjeva. Oblik sam radio kako sam ja zamislio da treba. Sa njim sam orao 40 dubine za plastenike sa torpedom 40 ks. Garantujem da se njegovo oranje nije pokorilo nijednom zapadnom plugu, kako u izgledu oranja tako i u zaoravanju brloga bez predplužnjaka.
E da si tom plugu dodao još jednu brazdu, pa dve odozgo da napraviš obrtač, napravio bi pravu stvar. Kakav Amazone, kakav FOP.
Bio bi to pravi PMBM.

Jeste, da je babi nešto bila bi đed, odosmo u pretjerivanje, mada što se tiče moga znanja oko izrade pluga i njegove geometrije i razumijevanje kako plug funkcioniše, smio bi se opkladiti da mogu napraviti dvobrazni ili trobrazni ravnjak štelujući sa upotrebom gibnjeva i materijala potrebnog za noge i gredu i morao bi kupiti samo gotove glave, to je teže napraviti.

Platiš mjesec dana po Aziji i odoše pare, kupiš nov plug ( isključivo na subvenciju pogotovo Mađarsku), radiš sa njim ovo malo zemlje i on je za 10 15g opet nov, ako zaškripi za život u starosti ( a tu sam pred penziom) onda imam šta i prodati. Eto tako ja to gledam, kao zlatnu rezervu.
Pa ta Madjarska subvencija više dodje kao subvencija penziji nego subvencija poljoprivredi... 😀

Nije znao, treba imati viziju za daske, prepravio sam ja i moj stari dvobrazac Batuje, isto sa gibnjevima, i oba su radili bolje nego što su bili prije prepravke. Čak sam na Batuje osjekao obadvije noge i povećao mu visinu za 15 cm i time sam ispravio neku fabričku grešku vezano za ugao daske.

Ti da patentiras to sa gibnjevima.. Em ces da uzimas pare za patent svim ovim poznatim firmama koje proizvode plugove em ces moci da valjas polovne gibnjeve za dobre pare 😂

Nazad
Vrh