Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nemoj se smijati već izmjeri ugao lemeša, ima ovdje jedan kovač kad mu odnesu lemeše on obavezno pita koji je plug, da bi znao pod kojim uglom da pokuje lemeše.Pa kad ne znaju da podese ugao raonika , izvini Miladine morao sam...
Da ga vuče sa 4 glave i nekako al da ga nosi boga mi mrka kapa.Ovde takav plug vuče Rus 150 ks.Kupljen je sa 4 glave, oru sa 3, izgleda da mu je muka.
E da si tom plugu dodao još jednu brazdu, pa dve odozgo da napraviš obrtač, napravio bi pravu stvar. Kakav Amazone, kakav FOP.Ako ne zaboravim sutra da vam pošaljem sliku posavca 1 brazda, kome sam osjeko njegovu dasku, ostala samo prsa i na nju oblikovao uz pomoć kovačke vatre i gibnjeva. Oblik sam radio kako sam ja zamislio da treba. Sa njim sam orao 40 dubine za plastenike sa torpedom 40 ks. Garantujem da se njegovo oranje nije pokorilo nijednom zapadnom plugu, kako u izgledu oranja tako i u zaoravanju brloga bez predplužnjaka.
Pa ta Madjarska subvencija više dodje kao subvencija penziji nego subvencija poljoprivredi...Platiš mjesec dana po Aziji i odoše pare, kupiš nov plug ( isključivo na subvenciju pogotovo Mađarsku), radiš sa njim ovo malo zemlje i on je za 10 15g opet nov, ako zaškripi za život u starosti ( a tu sam pred penziom) onda imam šta i prodati. Eto tako ja to gledam, kao zlatnu rezervu.