Oranje

Miladine,ti si žešće prolupao ako uzimaš u obzir i razmišljanje o plugu sa 70 cm visine i razmakom glava od samo 85 cm. Pogledaj mere od onog fopa za koji si konkurisao i sve će ti se samo reći.

Na slikama se vide 2 crijeva i cilindar, nebih ga ja ni uzeo, prvo su glave 85 što je malo, drugo nije na subvencijama 70% već 40%. Gotovo je sa mojim obrtačem, sad nemogu uzeti ni Fopa koji bi me koštao 6560 km jer će prihvatiti zamjenu za Amazone, a za njega umjesto 8000 km sad traže 11000 km a to nemogu da progutam. Da sam išao redovno u konkurs sa Amazone bio bi oko 4000 e ali neda mi se, izgleda da mi nije suđen 😃

Nisi na vrijeme razmislio🤣, ama kakvo crno vrijeme nisam uopšte planirao o plugu, otišao da vidim kad će mi drljača stići, a potrevio se zadnji dan konkursa, vidio plug, i za minut dva odlučim da po hitnom postupku konkurišem, samo ljudi predali predračun, bez ostalih papira. Nisam imao kad ni razmišljati.

Oladio sam se od zamjene. Da mjenjam plug gledao bi Pottinger sa daskom wc 46 ili Lemken sa daskom b 40. Obavezno vario kao i sada što imam.

@Tonchi : Kako ore Amazon kojeg sad imaš? Rad te daske i one rešetkaste koju si imao je prilična razlika.
Dobro ore, zadovoljan sam, ali ovoj punoj fali onaj produžetak daske, u težoj zemlji mi zna vratiti u jarak okrenutu zemlju. Ja osobno ne vidim takvu preveliku razliku kad su svi parametri isti. Najveća razlika se vidi što sam sa onim imao manji zahvat pa je ljepše i izgledalo malo oranje, a tu dok ga raširim zna izgledati malo đombasto na ugaženim dijelovima, a neda mi se orati na uže znajući da traktor može vući i da sam brže gotov.

2006. je Potinger dvobrazni obrtač bio oko 5000 eura.Ovi sa cenama nisu normalni, nije ni čudo sto od poljoprivrede nema nista...

Nazad
Vrh